Najskuplji parfem na svijetu košta 1,3 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Najskuplji parfem na svijetu košta 1,3 miliona dolara

Parfimerija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata tvrdi da je napravila najskuplji svjestki parfem. Nazvan Shamukh (arapska riječ: "zaslužite najbolje") a cijena za tri litra je skoro 1,3 miliona dolara, a za njegovo pravljenje bilo je potrebno godine istraživanja i 494 probna testiranja.

Parfem dolazi u murano bočici, a zatvarač na sebi ima zlatnog sokola, arapske konje, ruže i globus, a na sebi ima i 3,5 hiljada dijamanata sa 38 karata, velike perlice, 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Da sve bude još luksuznije, parfem stoji u ormaru od čieste kože od dva metra.

Kreatori parfema nazvali su svoj proizvod "duh Dubaija" kazali su da svaka komponenta parfema priča priču iz svakog ugla Dubaija.

Ovaj parfem sastoji se od sandalwooda, miska, Ylanga, Turske ruže, Indijskog agarwood i patchouli. Njena boca oborila je Ginisov rekord sa najviše dijamanata na parfemskoj boci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije