Najskuplji hotel u svemiru: 16 zalazaka sunca u 24 sata za 15,3 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Najskuplji hotel u svemiru: 16 zalazaka sunca u 24 sata za 15,3 miliona KM
Facebook / Orion Span
Ako ste ikada poželjeli odsjesti u svemiru, Orion Span ima rješenje za vas. Aurora Station ponudit će prvu potpuno modularnu svemirsku stanicu i luksuzni hotel u svemiru.

Aranžman će se prodavati za šestero ljudi koji će 12 dana živjeti poput astronauta 320 kilometara od zemljine površine u bestežinskom stanju.

U Orion Spanu navode kako će se pozabaviti istraživanjima uzgoja hrane u svemiru, koju će turisti moći odnijeti kući kao suvenir. Još jedna od pogodnosti koju vam ne mogu ponuditi ni najskuplji hoteli na Zemlji je 16 zalazaka i izlazaka unca svakih 24 sata.

Pri povratku na Zemlju kompanija će osigurati junački doček prilikom slijetanja.

Ako ste zainteresirani, za svemirski turizam počnite štedjeti jer će vam do 2022. godine u kojoj se predviđa otvorenje trebati oko 15,3 miliona KM po osobi.

Trening za hotelski smještaj u svemiru organizirat će se u tri faze – od kursa u trajanju od mjesec dana do šest sedmica u Houstonu i zatim Aurori.

Nakon završenog kursa, polaznici će moći iskoristiti certifikat za iduća putovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije