Najmlađi učitelj joge: Govore mi da je joga za djevojčice

Radiosarajevo.ba
Najmlađi učitelj joge: Govore mi da je joga za djevojčice
Facebook / Tabay Atkins

Tabay Atkins nije obični jedanaestogodišnjak - on je najmlađi certificirani učitelj joge u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, to je samo mali dio onoga što čini malenog Tabaya.

Ovaj interesantni dječak je otkrio jogu sa 6 godina, kada je njegova majka, Sahel Anvarinejad, počela prakticirati u sklopu svog oporavka od bolesti limfoma i intenzivne hemoterapije. U septembru 2012. godine, povezala se s učiteljicom joge Carolyn Long i pošla trenirati, što je inspiriralo njenog sina Tabaya.

"Mislio sam ako je joga pomogla mojoj mami da ozdravi, ja ću je širiti dalje pa će to pomoći i drugima da ozdrave.  Svi moji učenici vole vježbati sa mnom," rekao je Tabay. 

Govori i da mu se djeca u školi nekada rugaju i govore da je joga za djevojčice, ali simpatični Tabay navodi da je jogu napravio muškarac za muškarce. Ovaj slatki dječak govori da želi promijeniti svijet i pomoći bolesnim ljudima. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije