Najmlađa milijarderka na svijetu naprosto oduševljava skromnošću

Radiosarajevo.ba
Najmlađa milijarderka na svijetu naprosto oduševljava skromnošću
Screenshot / Instagram
Aleksandra Andersen 19-godišnja je Norvežanka koja je osvojila svijet svojom skromošću i prirodnom ljepotom, ali i činjenicom da je najmlađa milijarderka na svijetu.

Ipak, njena mladost i novac nisu od nje napravili izvještačenu djevojku, kako to biva u današnje vrijeme, nego su upravo učinili suprotno - Aleksandra je mirna, povučena, voli jahanje i ima iskrenu dugogodišnju vezu, prenosi Newsweek.

Porodično bogatstvo ju je učinilo najmlađom milijarderkom svijeta, a njena porodica je vlasnik poznatog brenda cigareta, kao i investicione kompanije, u kojoj je jedan od vlasnika i ova djevoka, sa 42 posto dionica kompanije.

Zbog svega toga dospjela je i na Forbesovu listu najbogatijih ljudi na svijetu, gdje je zauzela 1475. mjesto, sa 1.2 milijardi američkih dolara.

Te informacije dovele su je u središte svjetske javnosti, ali vrlo malo toga je poznato o njoj, osim da su joj putovanja velika strast, te da je veliki avanturista i rado uživa u izazovima. Nisu joj strani ni ekstremni sportovi. Zaljubljena je, u vezi je sa Joakimom Tolefsenom, kojeg u javnosti ne prikazuje tako često.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije