'Najmekši' kafić na svijetu: Sve goste grle slatki sibriski haskiji

Radiosarajevo.ba
'Najmekši' kafić na svijetu: Sve goste grle slatki sibriski haskiji
FOTO: Facebook / Kafić TrueLove@Neverland
Ljubitelji sibirskih haskija na Tajlandu dolaze na svoje - u njihovom društvu mogu uživati u jedinstvenom kafiću čije glavne zvijezde su psi.

Nakon što pojedu kolač i popiju kafu, gosti operu ruke, na cipele navuku zaštitne navlake (da pse zaštite od vanjskih bakterija) i čekaju, piše 24sata.hr.

Vlasnici tada otvaraju vrata, a prema gostima pojuri 20-ak razdraganih haskija. Skaču po njima, poziraju, igraju se, podmeću svoje trbuhe na maženje…

TrueLove@Neverland otvorila je lokalna porodica u Bangkoku. Oni se inače bave uzgojem i prodajom haskija pa su odlučili malo proširiti posao i ponuditi nešto novo.

Pse puštaju u određeno vrijeme, u 12.30, 15.30 i 18.30 sati (večernji termin dostupan je samo vikendom), i tada se gosti kafića mogu nesmetano igrati s njima. Kada se umore, psi se primire i tada su spremni pozirati za selfije s posjetiteljima.

Čak su istrenirani da stavljaju cape oko gostiju kafića kao da ih grle. Na kraju od posjetitelja dobivaju rashlađene grickalice koje su vlasnici ranije pripremili.

Inače, kako je na Tajlandu vrlo toplo, a to je vrsta pasa koja voli hladnije krajeve, vlasnici su im u prostore u kojima borave ugradili klima uređaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije