Najbolja novogodišnja odluka za svaki horoskopski znak

Radiosarajevo.ba
Najbolja novogodišnja odluka za svaki horoskopski znak
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

Novogodišnje odluke najčešće stvarno planiramo ostvariti, ali putem ih nekako jednostavno odlučimo ignorirati i prebaciti za drugu godinu. No ove ćete novogodišnje odluke ipak uspjeti održati na životu, samo trebate pronaći onu koja odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan - biti strpljiviji

Ovnovi su često nestrpljivi i brzopleti, zbog čega vrlo često nemaju strpljenja da završe nešto što su započeli. Novogodišnja odluka o strpljivosti za Ovnove bi mogla biti najvažnija.

Bik - cijeniti ono što imate

Bikovi se toliko bave stvarima koje bi htjeli imati, da često zaborave biti zahvalni za ono što već imaju. Zbog toga su često i nezadovoljni jer stalno jure za novim stvarima koje još nisu njihove.

Blizanci - usporiti

Blizanci uvijek nekamo žure i ganjaju što više stvari odjednom, zbog čega su često pod stresom. Novogodišnja odluka o usporavanju je idealna za ovaj znak.

Rak - gledati na stvari pozitivnije

Ovaj znak je sklon pesimizmu, a upravo je bijeg od pesimizma savršena odluka za Rakove. Obrišite iz života ljude koji vas deprimiraju i okružite se pozitivom.

Lav - slušati druge

Lavovi su lojalni prijatelji, ali često loše slušaju druge i na tuđe probleme odgovaraju svojima. Zato je to savršena novogodišnja odluka za Lavove baš to - slušati druge.

Djevica - zauzeti se za sebe

Uvijek spremne pomoći drugima, Djevice često postaju tuđi otirač i neko koga drugi vole iskorištavati. Novogodišnja odluka o zauzimanju za sebe je za Djevice put u puno sretniji život.

Vaga - naučiti reći NE

Vage su sklone činjenju usluga za druge, čak i onda kada to stvarno ne žele raditi. Zbog toga je idealna novogodišnja odluka za njih naučiti reći NE .

Škorpion - više vjerovati ljudima

Škorpioni često na razočaranje reagiraju povlačenjem, a kada ih neko povrijedi, sve više gube vjeru u ljude. Novogodišnja odluka koju bi trebali donijeti Škorpioni je ona o davanju šanse drugima, pogotovo kad je riječ o povjerenju.

Strijelac - prestati se udaljavati od ljudi

Strijelci se zbog stresa povlače u sebe, zbog čega se polako udaljavaju od ljudi. Nova godina je savršena prilika da to promijenite.

Jarac - staviti sebe na prvo mjesto

Jarcima je često neugodno reći što stvarno osjećaju, a samim time i izboriti se za sebe. Staviti sebe na prvo mjesto zvuči kao sebična odluka, ali Jarcu baš to i treba.

Vodolija - manje multitaskinga

Vodolije sebi vole natovariti što više zadataka, zbog čega su često pod stresom jer ne mogu stići baš sve. Manje multitaskinga idealna je odluka za Vodolije.

Ribe - boriti se za svoje snove

Ribe su kreativci koji imaju puno ideja, ali vrlo često i premalo hrabrosti da ih realiziraju. Novogodišnja odluka o borbi za vlastite snove je savršena prilika da se to promijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije