Način na koji pišete jedno slovo može otkriti dosta o vama

Radiosarajevo.ba
Način na koji pišete jedno slovo može otkriti dosta o vama
Foto: Pixabay / Ilustracija

Da li ste znali da postoji mnogo načina da se piše slovo X i da svaki od tih načina govori nešto o vama?

Analitičarka rukopisa Kate Mcnight objasnila je šta način pisanja tog slova govori o ličnosti.

Mcnight je, inače, analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Opre do Baracka Obame. Većina ljudi kazala je kako X pišu na ovaj način: najprije povuku kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu.

Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.

„To je balansirani način pomjeranja olovke. Razmislite: pišemo s lijeva na desno, od lijeve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na lijevoj strani i nastavljamo na desno. Kod pisanja, započinjemo na vrhu i nastavljamo prema dnu stranice“, objašnjava ona.

Sve drugo posmatralo bi se kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka rukopisa, pokazuje buntovništvo, negativan odnos prema sebi i stalan život u prošlosti.

Postoji osam načina da se napiše X, a evo šta oni govore o vama.

  1. Ako X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite da napredujete, ali ste zapeli u prošlosti.
  2. Ako počinjete iz donjeg lijevog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji silno želi da se katapultira iz svoje prošlosti, ali teško vam je da krenete naprijed.
  3. Ako počinjete da pišete iz gornjeg desnog ugla pokazujete da ste buntovnik bez razloga.
  4. Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg lijevog u donji desni ugao, to govori da pokušavate da se fokusirate na budućnost, ali dio vas još želi da se vratite u prošlost, kao da vozite čitavo vrijeme gledajući u retrovizor.
  5. Ispravan je samo prvi dio pisanja, ali drugi dio kad iz gornjeg lijevog krećete prema donjem desnom uglu otkriva da ste čovjek koji se ne slaže s postojećim pravilima.
  6. Budući da započinjete iz donjeg lijevog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.
  7. U školi ste vrlo vjerovatno učili da pišete baš na ovaj način. To ukazuje da ne želite da izbjegavate normu i da volite red i mir.
  8. Ako započinjete u gornjem desnom uglu, više volite da razmišljate izvan okvira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije