Na rendgenskom aparatu ugledali žensku siluetu koja ne pušta svoju torbu

Radiosarajevo.ba
Na rendgenskom aparatu ugledali žensku siluetu koja ne pušta svoju torbu
Nesvakidašnja slika na stanici u Kini – zabrinuta da joj torba ne bude ukradena prilikom prolaska kroz rendgenski aparat, jedna žena se popela na pokretnu traku i prošla na drugu stranu zajedno sa svojim stvarima.

Osoblje željezničke stanice Dongguan u provinciji Guangdong na jugu Kine, bilo je šokirano kada se na ekranu pojavila silueta jedne od putnica.

Bizarni incident dogodio se u nedjelju kada je na stotine miliona Kineza krenulo na put kako bi kući stigli do lokalne Nove godine, 16. februara.

Rendgenski snimci jasno prikazuju ženu koja kleči iza svog prtljaga.

Nije jasno zašto je žena bila toliko nervozna zbog svoje torbe, pretpostavlja se da je u pitanju veća svota novca, kakve Kinezi obično nose kada se vraćaju kući sredinom februara.

pokretna_traka2.jpg - undefined

Jer, putnica je prvo normalno stavila veliku torbu na pokretnu traku i krenula kroz sigurnosna vrata, ali su joj tada rekli da i torbicu koju je držala u rukama mora da stavi na traku.

Ona je odbila da se odvoji od nje makar i na par sekundi.

Osoblje željezničke stanice u Dongguanu od tada upozorava putnike da ne ulaze u rendgenski aparat, jer radijacija može biti štetna, javljaju lokalni mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije