? / Legenda o srušenom NLO-u u Jugoslaviji: "I Tito bio na obdukciji vanzemaljca"

16. 04. 2019. u 21:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:139

Snimak na kojem hirurzi navodno rade autopsiju vanzemaljca prije osam godina uzburkalo je javnost.

Prema toj snimci letjelica se u novembru 1966. godine srušila kod gradića Otočec u Sloveniji, nakon čega je vanzemaljac prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Tamo je je tada napravljena prva obdukcija vanzemaljaca u tadašnjoj SFRJ, tvrdi se u tom trominutnom videu koji je uzburkao javnost, piše Kurir.

Sarajlija Suad Hamzić, bivši pilot JNA: Na nebu iznad Juge jurili smo NLO

Obdukciju su napravili hirurg Andrej Zoboli i patolozi Nikola Julić i Zoran Federić, a cijela procedura je snimljena.

Fotografije s obdukcije navodno je sačuvao nećak jednog od liječnika, a na internetu su se pojavile 2011. godine...

Jedna od priča koja se pojavila da je tijelo vanzemaljca lično vidio i Josip Broz Tito, koji je zatim pripadnicima UDBE naredio da ni po koju cijenu ne dozvole da te informacije procure u javnost.

Novinari su istraživali cijeli slučaj, ali nisu otkrili nikakve dokumente o tome, a ni da su spomenuti liječnici radi u toj bolnici.

Ispitujući porijeklo videa, umjesto Slovenca Andreja Zobola nađen je Italijan Andre Zoboli, koji je otkrio istinu o svemu.

"Kad sam 1999. čuo da je udruženje skeptika CICAP objavilo konkurs Fotografiranje lažne nemani, odlučio sam snimiti autopsiju vanzemaljca. Kožu sam napraivo od gume, za oči sam koristio privjeske koje sam kupio preko jednog američkog horor magazina", otkrio je Zoboli, koji je scenu snimanja vanzemaljca snimio u čekaonici zubara, prijatelja koji mu je posudio medicinsku opremu, piše Kurir

NEMA KOMENTARA