Most kojeg okružuju brojne misterije: Psi iz nepoznatog razloga skaču u smrt

Radiosarajevo.ba
Most kojeg okružuju brojne misterije: Psi iz nepoznatog razloga skaču u smrt
Foto: Omgfacts / Most Overtoun

Most Overtoun nalazi se u Škotskoj, na visini od otprilike 15 metara, a 1895. godine sagradio ga je Lord Overtoun prema projektu arhitekta Henryja Ernesta Milnera...

Ono što je misteriozno s ovim mostom jest činjenica da je s njega u smrt skočilo mnoštvo – pasa. Da, dobro ste pročitali. Sve je počelo oko 1950., kada su ljudi primijetili da psi iznenada i neobjašnjivo skaču s tog mosta u smrt.

Da bi stvar bila još neobičnija, većina pasa skočila je s istog mjesta, a kako su neki mediji izvještavali, neki bi se psi i drugi put popeli na most te ponovo skočili ako bi prvi puta bili "neuspješni".

Most Overtoun nalazi se u Škotskoj, na visini od otprilike 15 metara, a 1895. godine "sagradio" ga je Lord Overtoun prema projektu arhitekta Henryja Ernesta Milnera. Nakon niza čudnih tragedija četveronožnih najboljih čovjekovih prijatelja u istragu su krenuli i znanstvenici koji ništa pametno nisu zaključili, osim što su pretpostavili kako pse mami miris urina kuna koje žive na tom području, pa se jadni psi nagonski zalete prema dnu prije negoli shvate kolika je zapravo visina misterioznog mosta.

Zanimljivo je da osim toga mjesto izgleda utječe najviše na pasmine s dugim njuškama (labradori, retriveri). Razlozi su još nepoznati, ali nama je još veći misterij zašto nitko nije podignuo ograd, piše dnevnik.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije