Mlada bez srama: Lagala da ima rak kako bi sakupila novac za vjenčanje

Radiosarajevo.ba
Mlada bez srama: Lagala da ima rak kako bi sakupila novac za vjenčanje
Foto: Athena Pictures / Carla Louise Evans

Cilj ne opravdava uvijek sredstva, pogotovu ako se pretvarate da ste teško bolesni samo da bi kod ljudi izazvali empatiju i novčanu milostinju koja vam je potrebna za organizovanje ni manje ni više nego vjenčanja.

Carla Louise Evans (29), majka dvoje djece iz Manchestera, privedena je nakon što je utvrđeno da je počinila prevaru uz koju je sakupila 15.000 funti, nakon što je širila lažne glasine da ima rak u terminalnoj fazi bolesti, piše Manchester Evening News, prenosi Blic.

Kako se navodi, ona se na ovaj korak odlučila da bi sebi osigurala luksuzno vjenčanje o kakvom je oduvijek maštala.

Kada je shvatila da novac za to nikada neće moći da sakupi normalnim putem, odlučila se da se proglasi teško bolesnom, nadajući se da će na taj način uspjeti prikupiti sredstva od drugih ljudi.

Da bi njena prevara bila još upečatljivija, ona je falsifikovala potpis ljekara po imenu Adam Carter prilikom pisanja humananitarnoj organizacjii koja se bavi pomoći osobama oboljelim od terminalnih bolesti.

Kada je njena prevara otkrivena, ona je udruženju sve priznala, nakon čega su oni kontaktirali policiju.

"Evans se obratila dobrotvornoj organizaciji sa tvrdnjama da ima rak, kao i mzatajenje jetre. Zapravo, nije imala nijednu od ovih bolesti", izjavio je tužitelj Andrew Gwynne.

Evans nikada ranije nije bila osuđivana, a zbog prevare koju je počinila prijeti joj zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do tri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije