Milioner ponudio pola miliona KM muškarcu koji će oženiti njegovu kćer

Radiosarajevo.ba
Milioner ponudio pola miliona KM muškarcu koji će oženiti njegovu kćer
Foto: Unilad / Obitelj milionera traži zeta

Tajlandski multimilioner ponudio je 300 hiljada dolara (nešto više od pola miliona KM) i svu svoju imovinu muškarcu koji bi oženio njegovu 26-godišnju kćerku. Sve što traži, kazao je, jeste da muškarac puno radi i učini njegovu mezimicu srećnom.

Arnon Rothdong (58), vlasnik je uspješne plantaže egzotične voćke durijan u tajlandskoj provinciji Chumphon. Njegova kćerka Karnsita pomaže mu da vodi porodični biznis - a on je sad obećao novčanu nagradu muškarcu koji se odluči da mu bude zet.

Zet će dobiti i farmu durijana, najveću u regiji.

Obitelj milionera traži zeta - undefined

Foto: Unilad: Obitelj milionera traži zeta

Iako je tradicija u Tajlandu takva da mladoženja daje miraz, Rodthong je kazao da je spreman da prekrši tradiciju da bi našao dobrog muža svojoj kćerci: "Želim nekoga ko će se brinuti za moj posao i održati ga. Ne želim nekoga ko ima super diplomu iz biznisa ili filozofije, već radišnog i upornog muškarca. To je sve."

Iako ima i sinove, Rodthong je odlučio sve dati zetu: "Čim se vjenčaju, dat ću mu svu svoju imovinu."

Karnsita govori engleski i kineski jezik, nije nikad imad imala momka i trenutno uživa u pažnji kojom je obasipaju prosci nakon što je otac javno obznanio ponudu cijelom svijetu.

Kaže da nije ljuta na svog oca, možda "malo iznenađena", jer je za ponudu saznala od prijatelja, a ne od oca.

 

Obitelj milionera traži zeta - undefined

Foto: Unilad: Obitelj milionera traži zeta

"Iznenađena sam i sve mi je pomalo smiješno. Istina je da nemam momka, ali, ako ću se već udati, neka to bude neko ko je vrijedan, neko ko je dobra osoba koja voli svoju obitelj", govori Karnsita koja je dodala da novac voli trošiti na - plastične operacije.

Pa eto. Ko voli - nek' izvoli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije