Michelle Obama očitala lekciju Trumpu i nasmijala publiku

Radiosarajevo.ba
Michelle Obama očitala lekciju Trumpu i nasmijala publiku
YouTube / Prtscr
Američki predsjednik Donald Trump poznat je kao neko ko rijetko kad promisli prije nego što nešto kaže ili objavi na društvenim mrežama.

Svoje bitke vodi najčešće preko Twittera gdje ponekad ne bira riječi vrijeđajući i omalovažavajući koga stigne.

Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama imala je nešto kazati na tu temu na debati u Chicagu koju je organizirala Fondacija Obama o eri u kojoj se Twitter i društvene mreže koriste kao oružje.

"Znate ne možete da govorite sve što vam padne napamet. Ne tvitujte svaku misao. Najveći broj inicijalnih misli ne zaslužuje ugledati svjetlo dana. Ne možete kazati što je na umu - to je na drumu, to je besmisleno", rekla je Michelle.

Naravno, Michelle je pritom rekla da ne misli ni na kog konkretno, ali je publiku nasmijala jer su svi znali da misli na Trumpa.

 "Svi to rade, pa i mladi. Twitter i socijalne mreže su moćno oružje", prokomentirala je.

Michelle je naglasila i kako predsjednik i prva dama imaju ključnu ulogu.

"Kada ste prva dama ili komandant vrhovnih snaga i imate tu moć i platformu, ono što ide pod ruku s tim je odgovornost. Svaka riječ koju izgovorite ima posljedice", rekla je Michelle Obama.

Podsjećamo, Trump na Twitteru objavljuje svoje planove, vrijeđa protivnike i napada ih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije