Merkur donosi haos za Valentinovo: Koga će 'zaboliti glava', a koga sabotirati

Radiosarajevo.ba
Merkur donosi haos za Valentinovo: Koga će 'zaboliti glava', a koga sabotirati
Foto: Pexels / Ilustracija

Vaše kutije s čokoladom i buketi ruža neće ostati zaštićeni od haosa koji slijedi.

Naime, retrogradna kretanja Merkura se dešavaju tri do četiri puta godišnje u kojima planeta komunikacije, racionalnog razmišljanja i transporta počinje da stvara haos i stagnaciju u životima ljudi.

Retrogradni Merkur počinje 17. februara, ali njegovi negativni efekti osjetit će se i za Dan zaljubljenih. Osjetit će ih svi horoskopski znakovi, tako da će vaši planovi u posljednjem trenutku biti otkazani ili se može pojaviti vaš bivši partner i uništiti vaš novi romantični odnos. Međutim, jedno je sigurno - 14. februar ove godine neće biti dosadan.

Evo šta Merkur priprema za Dan Zaljubljenih na osnovu vašeg horoskopskog znaka:

Ovan

Retrogradni Merkur uzrokovaće vam puno glavobolja na Dan zaljubljenih. Nemojte planirati noćni izlazak s partnerom i bilo koje druge velike planove ostavite za kasnije. Ostanite kod kuće s partnerom i odmarajte glavu i um jer vam je mozak preopterećen i treba mu odmor. Očistite raspored i posvetite ovaj dan samo svom partneru.

Bik

Možda postoji napetost između vas i vaših prijatelja ili vašeg partnera jer se stare rane ponovo otvaraju i to će iznijeti stare probleme na površinu. Možete nastaviti raspravu s prijateljem, ali ne raspravljajte se dok ne čujete šta druga strana ima reći, a zatim ljubazno riješite problem.

Blizanci

Neuspjeh u komunikaciji na radnom mjestu može vas natjerati da se posvađate s kolegama - što definitivno neće dati baš romantične vibracije za Dan zaljubljenih. Neočekivani problemi na poslu mogu poremetiti realizaciju vaših romantičnih planova. Ali nemojte se uznemiriti jer dan kasnije možete uveče proslaviti Dan zaljubljenih.

Ko je idealna srodna duša za vaš horoskopski znak

Jeste li se ikad zapitali šta nas astrologija može naučiti o našim idealnim srodnim dušama? Putem pomnog analiziranja svog astrološkog znaka možete steći veće znanje o tome s kime ćete biti najkompatibilniji u ljubavi, piše Atma. Kojim osobinama i karakteristikama treba težiti svaki astrološki znak trebao kada tražiti svoju srodnu dušu?

Rak

Organiziranje putovanja bez većih prepreka bit će gotovo nemoguće, tako da vjerovatno neće uspjeti vaši planovi za taj vikend. Ako planirate romantični provod, budite spremni da otkažete planove. Ali dobra vijest je da možete planirati romantično veče u svom gradu. Budite fleksibilni i kreativni ako želite da provedete veče za pamćenje, bez napuštanja grada.

Lav

Raspored vam je neuredan, a komunikacija još neurednija, tako da svi vaši veseli planovi za Dan zaljubljenih neće biti baš uspješni. Pokušajte da kontrolišete svoje emocije i postavite granice sebi i drugima. Vaše planove bit će teško realizirati, zato budite spremni da preuzmete odgovornost za svoje planove i postupke.

Djevica

Merkur je vaša vladajuća planeta, tako da će vas retrogradni pokret tačno pogoditi u najtežim danima, posebno kada je riječ o vašoj voljenoj osobi. Možda postoji više ljudi koji vas zanimaju, ali onaj koji vas najviše zanima ne posvećuje vam dovoljno pažnje. Dobijate puno mješovitih signala i nesporazuma, zato pokušajte da to ne shvatate previše lično.

Vaga

Za Dan zaljubljenih, najbolje je dati prednost partneru i kvalitetno vrijeme posvetiti sebi i svojoj voljenoj osobi. Posjetite spa centar i opustite se s voljenom osobom kako biste se oslobodili napetosti i stresa. Vaš astrolog preporučuje zajedničku opuštajuću masažu.

Februar će biti najteži u godini za ova dva horoskopa znaka

Ova godina bit će puna uspona i padova, a za ova dva znaka februar će biti najteži mesec u godini. Od uspjeha i sreće, do brodoloma, ukratko će izgledati njihovi dani. Blizanci Februar je mjesec koji će vam umnogome otežati kretanje kroz život.

Škorpija

Rasprava i bivši partneri idu u paru, zato budite oprezni jer vas mogu proganjati prošli partneri i pokušati sabotirati novu ljubav. Bivši partner će željeti spriječiti vaše planove s novim partnerom. Ne dozvolite da neko ko je već imao priliku biti s vama uništi vaše šanse s nekim drugim. Postavite granice!

Strijelac

Ove godine nećete biti raspoloženi da slavite Dan zaljubljenih. Željećete ostati kod kuće. Ali to ne znači da vaš partner neće doći da proslavi s vama. Noć učinite romantičnom planirajući nešto intimno sa svojim partnerom.

Jarac

Retrogradni period je pakao kada je u pitanju jasna komunikacija, a efekte ćete osjetiti na vrlo intenzivan način na Dan zaljubljenih. Tračevi mogu uništiti mnoge stvari, ali vrlo brzo ćete saznati istinu. Ne oslanjajte se na glasine. Budite otvoreni za razgovore sa svojim partnerom i prijateljima, tako da možete nadmašiti bilo koju dramu.

Vodolija

Upravljanje novcem može biti zaista teško tokom retrogradnog Merkura, jer vaše razmišljanje postaje mutno i pravite puno grešaka. Nažalost, to može uticati na slobodu koju imate da napravite aranžman za Dan zaljubljenih. Finansiranje vam može narušiti planove, a šokirat ćete se jer niste bili svjesni da se vaš bankovni račun smanjuje. Da biste to izbjegli, planirajte zabavno veče za koje neće trebati mnogo novca.

Ribe

Zbog retrogradnog Merkura, gotovo je nemoguće napraviti snažne planove za Dan zaljubljenih. Osim toga, zbunit ćete se kako proslaviti ovaj dan i nećete moći odlučiti želite li biti s prijateljima ili s partnerom. Pokušajte biti fleksibilni, ne pravite previše određenih planova i pogledajte da li je sve urodilo plodom, piše Cosmopolitan.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije