Savjeti / Matematičari pronašli formulu za idealnog ljubavnog partnera

11. 10. 2018. u 08:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Mnogi ljubav baziraju isključivo na emocijama, ali što se matematičara tiče, čini se da ima i logično, matematičko rešenje koje može pomoći pri odabiru pravog partnera.

Prema američkom matematičaru Tedu Hillu možete se zaljubiti tako što ćete koristiti princip pod nazivom Optimalno zaustavljanje puta, piše b92.net.

Optimalna teorija zaustavnog puta dovodi do stvarne jednačine koja vam govori tačno koliko je partnera moguće odbiti prije nego što nađete savršenog. Zapravo pomaže da prepoznate kada je vreme da se zaustavite i skrasite s tom osobom.

To vam govori da ako vam je suđeno da budete u vezi sa 10 osoba tokom života, najverovatnije je da ćete naći onu pravu ako odbacite prva četiri partnera, jer među njima je svega 39,87 odsto šanse za dobru kombinaciju. Ako tokom života imate 20 veza, trebalo bi da ostavite prvih 8 partnera, jer je tu 38,42 posto šanse za idealnu vezu. Ako se vaš broj partnera razlikuje od ove prve dve brojke, najbolje je da ostavite prvih 37 posto partnera, jer je šansa da među njima neđete idealnog partnera jedan na prema tri.

Ovaj koncept se zasniva na ideji da bi trebalo da potošite 37 posto našeg života da budete sami, slobodni i istražujete sve potencijalne opcije.

Teorija je zasnovana na ideji da nakon velikog probiranja i grešaka, trebalo bi na kraju da sretnete nekoga sa kim ste spremni da se smirite jer će biti superiorniji od onih koje ste ranije upoznali, piše b92.net.

KOMENTARI (1)