Mama koja svake godine plati naručenu tortu i nekom djetetu uljepša rođendan

Radiosarajevo.ba
Mama koja svake godine plati naručenu tortu i nekom djetetu uljepša rođendan
Dirljiv gest jedne mame postao je viralan kada je brat djevojčice kojoj je ona uljepšala rođendan odlučio podijeliti fotografije na svom Twitter profilu i tako joj se zahvali na velikodušnosti.

Ashley Santi svake godine 27. decembra iznenadi jednu, potpuno nasumično izabranu, porodicu rođendanskom tortom za rođendan njihovog djeteta u sjećanje na njenu prerano preminulu kćerku McKenn Jodell.

Njena kćerkica je poginula u tragičnoj nesreći kada je imala samo devet mjeseci, a ova hrabra mama svake godine tog dana lijepim gestom obraduje neko dijete svojim gestom i tako svoju tugu pokušava pretvoriti u nešto lijepo, prenosi Daily Mail.

Ona svake godine odlazi u lokalnu slastičarnu, plati tortu koju je neko već poručio za svoje dijete ili mlađu sestru. Kada porodica dođe po tortu čeka je prijatno iznenađenje jer su svi troškovi plaćeni. O njenom plemenitom gestu čulo se kada je Kyle Jauregui na Twitteru objavio priču o tome kako je otišao kupiti tortu za svoju mlađu sestru i saznao da je torta plaćena.

"Danas je rođendan mojoj mlađoj sestri, a kada sam otišao do slastičarne da kupim tortu saznao sam da ju je neko već platio. Uz nju je došla i poruka, a moja porodica i ja se zahvaljujemo McKenninoj mami i želimo joj sretan rođendan. Na ovom svijetu postoji još dobrih ljudi", napisao je on.

Uz tortu je došla i čestitka s porukom koju je Ashley napisala.

"Draga porodico slavljenice, u sjećanje na moju kćerku koja bi danas napunila 10 godina, odlučila sam odabrati vašu tortu i platiti je umjesto vas. Svake godine uradim ovaj mali, lijepi gest zato što mojoj kćerki nikada nisam mogla kupiti njenu tortu. Danas bi joj bio prvi dvocifreni rođendan. Molim vas, uživajte u vašem danu", napisala je ona. 

Ovo je postala njena navika od kako se pridružila organizaciji MISS Fondacija koja okuplja roditelje prerano preminule djece. Jedan od načina koji udruženje preporučuje roditeljima u cilju borbe protiv tuge i gubitka jeste da čine neka mala dobra djela za drugu djecu i time što će usrećiti druge šire sjećanje na njihove najmilije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije