Mačku Vitu su amputirane obje stražnje noge, a sada je internetska zvijezda

Radiosarajevo.ba
Mačku Vitu su amputirane obje stražnje noge, a sada je internetska zvijezda
Foto: Instagram / Mačak Vituzzo

Mačak Vituzzo je internetska zvijezda. Ovaj šestogodišnji mačak se kreće uz pomoć proteza. Priča o onome što je doživio je nevjerovatna.

Obje stražnje noge su mu amputirane. Nalazio se u automobilu prilikom saobraćajne nezgode koja se desila u Milanu. Njegove vlasnice su bile krenuli na medeni mjesec, piše BBC.

Nakon saobraćajne nezgode, košarkašica Silvia Gottardi i njena supruga Linda Ronzoni su se odmah vratili kući.

Sudbina koju je doživio mačak Vituzzo ili Vito je postala poznata javnosti. O tome šta je doživila ova životinja, na društvenim mrežama je podijelio veliki broj ljudi pod heštegom #vituzzosuperstar.

Mačak Vituzzo - undefined

Foto: Instagram: Mačak Vituzzo

Nakon što su mu amputirane obje stražnje noge, ugrađene su mu proteze.

Kako navodi BBC, u situaciji kada se mački moraju amputirati noge vrlo često se odluči da se eutanizira.

Umjesto toga, Vito je postao zvijezda na Instagramu i Facebooku.

Kako su kazale Silvia i Linda, inspiracija da proslave svog mačka su imale u britanskom mačku Oscaru koji je prvi imao protetičku nogu nakon što ga je povrijedio kombajn.

Mačak Vituzzo - undefined

Foto: Instagram: Mačak Vituzzo

Vito je bio u vlasništvu Silvijine majke. Nakon što je ona preminula. Silvia i Linda su odlučile da se pobrinu za mačka. Prihvatile su ga u svom domu u Milanu.

Prilikom odlaska na medeni mjesec, par i njihov mačak je doživio saobraćajnu nezgodu. Kada je Vito pronađen, odmah mu je amputirana jedna stražnja noga. Hirurzi su pokušali spasiti drugu nogu. Ali, zbog infekcije su je morali amputirati, piše BBC.

Mačak Vituzzo - undefined

Foto: Instagram: Mačak Vituzzo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije