Kupio avionsku kartu samo da bi mahnuo ženi na izlazu, a sada mu prijeti zatvor

Radiosarajevo.ba
Kupio avionsku kartu samo da bi mahnuo ženi na izlazu, a sada mu prijeti zatvor
Foto: Wikipedia / Aerodrom u Singapuru

Sa ogromnom baštom i vodopadom visokim kao četvorospratna zgrada, aerodrom Changi u Singapuru važi za jedan od najboljih na svijetu. Međutim, izgleda da neki putnici nisu doživjeli baš prijatna iskustva na njemu.

Policija Singapura izdala je upozorenje putnicima da ne "zloupotrebljavaju svoje bording karte", nakon što je muškarac uhapšen, jer je namjerno kupio avionsku kartu kako bi ispratio suprugu do izlaza, piše CNN.

Kako je policija saopćila, 27-godišnjak je kupio kartu čisto da bi ispratio suprugu do izlaza i nije namjeravao da napušta Singapur.

Zloupotreba bording karata prekršaj je u Singapuru, gdje se tranzitna područja smatraju "zaštićenim mjestima".

Svako ko uđe u dio gdje su izlazi, bez namjere da leti, može biti procesuiran prema singapurskom Zakonu o zaštiti infrastrukture i kažnjen novčanom kaznom do 14.300 dolara ili zatvoren do dvije godine.

Čak 30 ljudi uhapšeno je po ovom osnovu u prvih osam mjeseci 2019. godine.

Policija je u postu na Facebooku istakla da "putnici koji ulaze u tranzitna područja s kartama treba to da rade samo u svrhu putovanja do svog sljedećeg odredišta".

Kada je aerodrom otvoren u aprilu ove godine svijetom su se proširile nevjerovatne fotografije na kojima se vidi vodopad visok 40 metara u unutrašnjosti objekta, kao i najveća zatvorena bašta na svijetu.

Mnogi putnici tako su otkazali karte prije leta, kako bi uživali na Changiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije