Krotitelj od medvjeda tražio da se ponaša kao čovjek, medvjed ga zamalo pojeo

Radiosarajevo.ba
Krotitelj od medvjeda tražio da se ponaša kao čovjek, medvjed ga zamalo pojeo
PrtScr / Napad u Rusiji

Nakon što su ga tjerali da se ponaša kao čovjek, mevjed u ruskom cirkusu odlučio je napasti krotitelja pred uznemirenim gledateljima.

Incident je zabilježen na snimku, na kojem se čuje vriska prestravljenih gledatelja koji su s djecom počeli bježati iz cirkusa. 

Sve se dogodilo u Olonetsu, gradu na sjeveroistoku Rusije, a Galina Gurieva (27), koja je zabilježila video ispričala je kako je na početku bila šokirana - između gledatelja i životinje, naime, nije bilo sigurnosne ograde, "a pogledajte samo veličinu medvjeda". 

"Došli smo u cirkus s djecom jer smo se nadali da ćemo vidjeti male medvjediće, a oni su doveli medvjeda terminatora i još nisu stavili zaštitnu ogradu. Strahota", ispričao je još jedan od roditelja.

Na snimku, krotitelj vodi medvjeda, teškog skoro 300 kilograma, prema sredini ringa i tjera ga da vozi "civare", pa mu stavlja nešto u usta, a kad je ruku sklonio od ralja medvjeda, životinja se okreće i napada. 

Zdravstveno stanje krotitelja zasad nije poznato, a istraga je pokrenuta, dok internetom odjekuju (po ko zna koji put) pozivi javnosti da svijet konačno zabrani cirkuse sa divljim životinjama.

Upozoravamo da je snimak napada uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije