Kreativna Emily: Skupila 10 hiljada omota od bombona i napravila haljinu

Radiosarajevo.ba
Kreativna Emily: Skupila 10 hiljada omota od bombona i napravila haljinu
Amerikanka Emily Seilhamer sebe predstavlja kao kreativca, a svojim radom obožava da inspiriše svjetsku javnost.

Dvadesetčetvorogodišnjakinja na različite načine stvara umjetnost, a trudi se uvijek da koristi neobične materijale u izradi. Tako je kao pravi ljubitelj slatkiša, sakupila omote od bombona od kojih je kasnije napravila unikatnu kreaciju - haljinu.

Za nju je bilo potrebno sačuvati čak 10.000 papirića, a prikupljala ih je u periodu od četiri godine.

"Marljivo sam tokom četiri godine skupljala omote slatkiša kako bih napravila ovu haljinu. Kada sam ih skupila dovoljno, organizovala sam ih po bojama, ispeglala, složila i oblikovala u lanac. Zahvaljujući gumicama, mogla sam da ih povežem u “tkaninu” kako bih napravila haljinu", napisala je na društvenim mrežama, prenosi ABC.

Emily_Seilhamer_haljina_FB2.jpg - Kreativna Emily Seilhamer: Skupila 10 hiljada omota od slatkiša i napravila haljinu

Emily je ispričala da je na neobičan izbor materijala uticao i njen suprug.

"Moj muž i ja smo se upoznali kada mi je ponudio slatkiš, godinama prije nego je projekat počeo. Pošto je to njegova omiljena poslastica, počeo je da čuva pune kese omota za mene. Haljina je imala lijepo mjesto pored stola sa poklonima na našem vjenčanju, prije skoro dvije godine”, ispričala je Emily.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije