Konobari i kuhari u restoranu otkrivaju šta nikada ne bi naručili

Radiosarajevo.ba
Konobari i kuhari u restoranu otkrivaju šta nikada ne bi naručili
Pixabay / Ilustracija
Sigurno ste hiljadu puta razmišljali o pozadini pripreme hrane iz vašeg omiljenog restorana. Konobari i kuhari otkrivaju šta je to što baš nikada ne bi naručili.

Zaposlenici su iskreno na Redditu odgovarali na pitanje šta nikada ne bi pojeli iz vlastitog restorana. Sudeći po odgovorima, piše Gastrofera.hr, ni obična supa nije siguran odabir jer se u većini restorana ni ne čuva u hladnjaku.

 

Brojni su upozorili na razne dodatke u pićima, poput (najčešćeg) limuna kojeg uglavnom ni ne operu. Isto se odnosi i na limetu, naranču i sve ostalo dobro poznato tretirano-pesticidima voće.

 

U finijim restoranima sve češće se nudi cijenjeno ulje od tartufa, koje kako kažu ne sadrži ni mrvicu skupocjene gljive. "Potpuno umjetno dobiven miris i okus na bazi petroleja", napominju u odgovorima.

 

U japanskim restoranima gosti često naručuju takozvani "spicy yellowtail", u koji se stavljaju svi otpaci različitih vrsta ribe koji gotovo nikad nisu niti svježi. Najgore od svega je što ni ne znate šta zapravo jedete, objasnio je korisnik dymlostheoni.

 

Korisnik koji radi u čak dva restorana otišao je toliko daleko da je zaključio kako je najbolje da ljudi jedu kod kuće jer jedino tako znaju što jedu. Istaknuo je da ništa u restoranima nije svježe, da se posuđe ne pere, salata je uvijek neoprana, a o higijeni ne želi niti pričati.

 

Jedite u provjerenim restoranima, a masovna mjesta s 'milijardu' jela na jelovniku, slobodno zaobiđite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije