Kompanija Walt Disney investira dvije milijarde eura u Disneyland u Parizu

Fena
Kompanija Walt Disney investira dvije milijarde eura u Disneyland u Parizu
Foto: EPA / Ilustracija
Američka grupacija The Walt Disney Company objavila je u utorak "višegodišnji plan razvoja vrijedan dvije milijarde eura za Disneyland Paris", u okolici francuske prijestolnice, otvoren 1992.

"Ovaj novi plan proširenja obuhvaća preuređenje parka Walt Disney Studios s trima novim tematskim zonama posvećenim Marvelu, Snježnom kraljevstvu i Zvjezdanim ratovima te više novih atrakcija i predstava.", dodaje kompanija u saopćenju objavljenom nakon sastanka njezina glavnog direktora Boba Igera i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Taj višegodišnji razvojni plan ostvarivat će se postupno od 2021. i znatno će proširiti park Walt Disney Studios.

Projekt obuhvaća izgradnju novog jezera gdje će se priređivati nove predstave i povezat će tri nove tematske zone parka s najpopularnijim Disneyjevim pričama i likovima.

"S više od 320 miliona posjeta od 1992., što je 6,2 posto prihoda od turizma u Francuskoj, pariški Disneyland je pokretač turizma te regije.", ističe američka kompanija.

Disneyland Paris, najveća privatna turistička destinacija u Europi, ima dva tematska parka, sedam hotela s 5.800 soba, dva kongresna centra i golfski teren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije