Koje dijete je razbilo vazu? Odgovor će vam otkriti nešto o vama

Radiosarajevo.ba
Koje dijete je razbilo vazu? Odgovor će vam otkriti nešto o vama
Foto: Noizz.rs / Ko je razbio vazu?

Vaza je razbijena, mama je ljuta, a svi ćute.

Ništa na ovoj slici ne možete da shvatite kao konkretan dokaz ili trag do onog ko je razbio vazu, ali... šta vam govore stavovi i izrazi lica djece? Ko vam je najsumnjiviji? Prepoznajte krivca i saznaćete nešto o sebi.

Dakle, ko je razbio vazu?

1 - Dječak u crvenoj majici
Dječak zaista izgleda kao da je razbio vazu, jasno je zašto vam je prvi sumnjivac. Oči su mu usmjerene na pod i izgleda kao da osjeća krivicu i kajanje zbog nečega što je učinio. Njegov položaj je također različit od ostalih. Druga djeca ga gledaju i izgleda kao da upućuju na krivca. Ali, je li to dovoljno da shvatite šta se stvarno dogodilo? Možda je okrivljen za tuđu grešku? Njegova braća i sestre su ga možda također natjerali da povjeruje da je to učinio? Izbor ovog djeteta otkriva da ste vrlo pažljiva osoba koja ne propušta ni najsitnije detalje, piše The Minds journal. Nije vas lako zavarati, jer uvijek gledate druge i mentalno primjećujete promjene u njihovom ponašanju i govoru tijela. Odgovornost je vaša ključna karakteristika i odgovorni ste u svemu što odlučite da radite u životu. Sve vaše odluke su pažljivo promišljene i niste tip osobe koja će ući u nešto, a da ne razmisli dobro o tome.

2 - Najstarija djevojčica
Ova djevojčica izgleda kao da je najstarije dijete u porodici, možda čak dovoljno da se brine za svoju mlađu braću i sestre kad njihova mama radi. Njen pogled je usmeren na dječaka u crvenoj majici. Gleda ga kao da je on odgovoran za razbijanje vaze. Ali, istovremeno, njen je pogled također utješan i pun topline. Ona shvaća da je napravljena greška, ali ne donosi sud ni o kome. Ovako i vi gledate na život. Vi shvaćate važnost razumijevanja i opraštanja drugima i nikad nećete olako osuditi druge. Štaviše, vi ste svjesni svojih nedostataka, kao što ste i tuđih manjkavosti. Kad god se susretnete s problemom, budi se vaša praktična i racionalna priroda i krećete ravno prema rješenju koje je najlogičnije. Tako ćete u nekom trenutku moći da ispunite gotovo sve svoje ciljeve. Ako smatrate da je ona u ovom slučaju krivac, shvatili ste da su gore navedene osobine one koje posjedujete i prihvatili ste ih.

3 - Dječak sa zelenom jaknom
Ovo dijete nije vidljivo pozicionirano kao ostala djeca, drži ruke u svojim džepovima i ima prilično čudnu i zastrašujuću auru. Čini se da krivicu prebacuje na dječaka u crvenoj majici, ali na način koji je lišen bilo kakvog morala ili pravednosti. Čini vam se kao da je vjerovatno krivac, jer govor njegovog tijela govori da je on krivac, ali zna da neće biti kriv, jer svi drugi misle da je kriv dječak u crvenoj majici. Ako je on vaš izbor krivca, zbog načina na koji se skriva iza ostalih, a izgleda da će presuda stvari biti u njegovu korist, rođeni ste kao vođa drugih. Stalo vam je do sreće onih koji vas okružuju, a vi ste osoba kojoj se drugi obraćaju kad im je potrebna pomoć kako bi ispravili stvari. Samouvjereni ste i karizmatični, spremni ste da preuzmete inicijativu u svim situacijama.

4 - Mala djevojčica u haljinici
Mala djevojčica u haljinici, drži se majčinih skuta i kao da se plaši krhotina vaze ili onoga što slijedi zbog toga što je slomljena. Osim mame, ona je jedina čije su oči fiksirane na slomljenu vazu. Svi drugi gledaju u dječaka u crvenoj majici koje gleda u pod. Vi mislite da je ona krivac jer ste vidjeli da se skriva iza svoje mame i pomislili ste da se tako privila uz majku jer misli da će na taj način izbeći ljutnju i moguće posljedice. Gledajući ovo kroz oči psihologa, to pokazuje da ste pametni i pouzdani. Sve čega se prihvatite biće uspešno privedeno kraju. Stvarno pokušavate da se poboljšate kao osoba i naporno radite kako biste uspjeli. Lako vjerujete drugima i vaša povećana osjetljivost pomaže vam da bolje razumijete ljude. Drugi vas takođe smatraju jednostavnom osobom za razgovor, jer ih pažljivo slušate i znaju da ih nećete iznevjeriti ako ste im potrebni. Zbog toga ste nezaboravni svima koji vas upoznaju, piše Noizz.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije