Koala u očaju bez straha prišla biciklistima i tražila vodu

Radiosarajevo.ba
Koala u očaju bez straha prišla biciklistima i tražila vodu
Foto: Instagram / Koala prišla biciklistima

Očajna koala pateći na vrućinama koje prelaze 40 stepeni Celzija na jugu Australije prišla je bez straha skupini biciklista i prihvatila ponuđene boce s vodom, prenose lokalni mediji.

Biciklisti nedaleko od Adelaidea zaustavili su se kad su vidjeli koalu na sredini ceste i ona im je bez straha prišla čim su stali te se činilo da traži vodu, kazala je Anna Heusler za 7news.com.au u petak.

"Naravno da smo stali jer smo je željeli maknuti s ceste", rekla je.

Biciklistkinja je kazala da je stala i koala joj je odmah prišla, i to prilično brzo za koalu, te da joj je dala vodu iz svih njihovih boca, a koala se čak popela na bicikl, piše Jutarnji.hr

Niko od nas nije tako nešto nikad dosad vidio”, dodala je.

Pogledajte obavezno ovaj VIDEO

Požari sedmicama bjesne australskim jugom i istočnom obalom i rezultirali su smrću najmanje 2.000 koala, pokazala je parlamentarna istraga u decembru. 

Životinje su uginule ili u požarima ili zbog manjka hrane i vode, prema predsjedniku saveza za očuvanje šuma i ekologu Dailanu Pughu.

Australska ministrica okoliša Sussan Ley kazala je da je do 30 odsto koala nestalo u požarima pogođenim područjima New South Walesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije