"Ko ne može hodati, ne može ni letjeti": Invalida natjerali da puže u avion

Radiosarajevo.ba
"Ko ne može hodati, ne može ni letjeti": Invalida natjerali da puže u avion
/ Foto: Asahi
Japansku javnost zaprepastilo je ponašanje zaposlenika niskobudžetne aviokompanije Vanilla Air koji su 44-godišnjeg invalida natjerali da puže do letjelice!

U glavnoj ulozi našao se Hideto Kijima, radnik Barrier Instituta u Toionaki, koji je još u srednjoj školi povrijedio kičmu, nakon čega se kreće u invalidskim kolicima.

Početkom juna Kijima je putovao avionom iz Kansaija u Osaku, a neugodno se iznenadio kada su mu saopćili da neće biti u funkciji most za ulazak u letjelicu iz putničkog terminala nego klasične stepenice.

Na žalbu 44-godišnjeg invalida zaposlenici kompanije Vanilla Air su mu odgovorili "Ko ne može hodati, ne može ni letjeti".

Kijima je u kolicima došao ispred aviona i onda se četveronoške puzeći popeo u letjelicu preko 17 stepenica. Nesretni Japanac puzao je četiri minuta, a osoblje aviokompanije odbilo mu je pružiti bilo kakvu pomoć.

Nakon što je slučaj dospio u javnost, čelnici kompanije Vanilla Air izvinili su se Kijimi zbog neprimjerenog ponašanja svojih zaposlenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije