Ključni savjeti za svaki horoskopski znak u oktobru

Radiosarajevo.ba
Ključni savjeti za svaki horoskopski znak u oktobru
Foto: Pixabay / Ilustracija

Linija manjeg otpora možda će biti najpametniji način da dobiješ ono što želiš. Mars ulazi u Vagu 4. oktobra pa je najbolje za sve da budemo miroljubljivi i spremni na saradnju do 19. novembra.

Ljubavna zbivanja će se intenzivirati u oktobru ali bi neke romanse mogle biti narušene neočekivanim otkrivanjem tajni. Pun Mjesec u Ovnu 13. oktobra dat će ti snage da dobiješ ono što si oduvijek željela, ali možda ćeš za to postignuće morati platiti poveliku emotivnu cijenu. Je li to vrijedno toga, sama ćeš morati odlučiti. Krajem oktobra pobrini se da ti računi budu podmireni jer bi inače moglo doći do haosa.

Ovan

Ovnovi ako želite da vaša veza funkcionira prvo ćete morati iznijeti sve što vas tišti i riskirati svađu da bi vam bilo dobro. Na polju finansija stvari će se zahuktati, mogli biste dobiti neki novac, ali zapamtite "lako došlo, lako i otišlo". Jednom kad shvatite u kakvom ste finansijskom haosu, shvatit ćete da je vrijeme da preuzmete kontrolu, a raspored planeta dat će vam dovoljnu podršku da to i učinite.

Ključne riječi za Ovnove: argumenti, sukob u vezi, novi izazovi u partnerstvu, financijski kaos, financijski pad, financijski preokret, upravljanje novcem.

Bik

Bikovi budući da će se Mars 4. oktobra preseliti u vaš sektor rada, saradnja s kolegama može biti izazov. Timski projekti i suradnja vjerojatno će biti glavna tema u oktobru, ali oni će vas beskrajno frustrirati. Nema ničeg dosadnog ili stabilnog u vašem ljubavnom životu ovog mjeseca. Venera ulazi u vaš partnerski sektor 8. oktobra i možda na trenutak pomislite kako će vaš romantični život biti sav sladak i lagan, ali 12. oktobra Venera će se biti u opoziciji s Uranom i jedan od partnera u vezi bi se mogao udaljiti jer ne dobiva sve što mu treba. Bikovi možda i previše kompromisa trpite kada je ljubav posrijedi, možda bi bilo lijepo sve to promijeniti.


Ključne riječi za Bikove: frustracija na poslu, sukob s kolegama, timski rad, iznenadna ljubav, iznenadni razvod, iznenadni brak, predanost, sloboda.

Blizanci

Blizanci nužno je da zauzmete jasniji smjer u vašem životu, a svemir je konačno spreman pomoći vam u tome. Sudeći prema rasporedu planeta da bi se to dogodilo morat će prethoditi neki haos. Neka velika promjena bi se mogla dogoditi u vašem poslovnom svijetu ili vezano za zdravlje. Otpor je uzaludan. Što se tiče vašeg ljubavnog i seksualnog života, stvari će se uskoro zagrijati i donijeti veliku strast. Uživajte u svakom trenutku.

Ključne riječi za Blizance: zdravstvena kriza, poboljšanje zdravlja, poslovna kriza, prilagođavanje poslu, seks, ljubav, druženje, zadovoljstvo.

Rak

Rakovi glavna prekretnica u vašem profesionalnom životu dogodit će se oko punog Mjeseca. S partnerom biste mogli imati borbu za moć jer bi on mogao pokušati kontrolirati vaš uspjeh ili vašu privrženost. Ipak, ne brinite previše i radite ono što volite. Učinite sve što možete kako biste izbjegli sukob s rođacima. Najbolje je da se posvetite fizičkom radu kako biste smanjili frustraciju vezanu za porodične odnose. Ako ste sami mogla bi vam se pojaviti nova ljubav, a ako ste u vezi mogli biste saznati vijest da ćete postati roditelji.


Ključne riječi za Rakove: promocija, čast, nagrada, priznanje, slava, obiteljska drama, seks, dijete, djeca, afera.

Lav

Lavovi osjetit ćete dovoljno hrabrosti da se zauzmete za sebe i dobijete zaslugu na temelju iznesenih argumenata, ali bi vas vaš vlastiti jezik mogao uvaliti u nevolje. Budite oprezni što govorite. Vaš kućni život i karijera u oktobru se mogu činiti krajnje haotičnim, ostavljajući vam malo prostora za uživanje u romantici. Vaš se partner može osjećati destabiliziranim jer jednostavno nemate vremena za njega ili nju, a ako se to dogodi, moguća je pogrešna reakcija oko 12. oktobra kada će se Venera naći u opoziciji s Uranom. Krajem mjeseca popravit će se i odnosi na polju romantike.

Ključne riječi za lavove: hrabra komunikacija, pregovaračke vještine, promjena karijere, preseljenje, kućno blaženstvo, prekid partnerstva, nema vremena za zabavu.

Djevica

Dugovi se uklanjaju ovaj mjesec, Djevice, i pogodite što - osjećat ćete se nevjerojatno! Otplatit ćete neke dugove. Mogli biste imati problema u komunikaciji. Ako tajite neke informacije, mogli biste postati još tajanstveniji. Vaš partner ili ljubavnik bi mogao početi sumnjati da nešto skrivate.

Ključne riječi za Djevice: novac, dug, računi, troškovi, tajne informacije, tišina, pronicljivost.

Vaga

Vage, u vašem se ljubavnom životu ovog mjeseca događa određena promjena. Ako su vam odnosi s partnerom napeti ta napetost bi se mogla smanjiti Ili je moguće da ćete odlučiti da je vrijeme da prekinete ovu vezu jer ste učinili sve što je moguće da stvari funkcioniraju. Finansije su također ključna tema u oktobru, a radikalne promjene se događaju na svakom koraku. Vjerojatno ćete zaraditi novac, ali ćete ga brzo i potrošiti.

Ključne riječi Vage: emotivnost, prekid, neočekivani novac, neočekivani troškovi, povećani prihodi.

Škorpija

Venera ulazi u vaš znak 8. oktobra i donosi vam još više seksi vibracija. Ne prepuštate se lako ljubavničkim odnosima i kada vas neko zanima skloni ste tu osobu stavljati na beskrajne testove o kojima oni ništa ne znaju. No, otprilike ovaj mjesec postoji mogućnost da se prepustite nekome brzinom munje. Također biste mogli i lakše izaći iz veze u kojoj se ne osjećate dovoljno cijenjeno. Spremni ste za potpuno novi početak, ali ipak ćete još dobro promisliti o svemu.

Ključne riječi za Škorpije: lijep, samouvjeren, magnetski privlačan, ljubavna veza, raskid, iznenadna ljubav, zbunjenost, neodlučnost.

Strijelac

Strijelci u vašem ljubavnom životu moglo bi oko 13. oktobra doći do većih promjena. Moglo bi doći do raspada ljubavnog odnosa ako shvatite da veza ne napreduje onako kako ste se nadali. Ako dođe do prekida, osjetit ćete da je to jedini način da povratite osjećaj vlastite vrijednosti. U vašem se umu događa mnogo toga i možda ćete se morati odmoriti od svega kako biste mogli donijeti konstruktivna rješenja. Pokušajte se pretjerano ne uznemiravati, život teče, a promjene pomažu da stignete tamo gdje biste trebali biti.

Ključne riječi za Strijelce: mentalno opterećenje, raspad, neodlučnost u karijeri, zbrka, prekretnice, promjene, anksioznost, napetost.

Jarac

Jarci vama će društveni život vjerojatno biti glavni izvor radosti, ali i haosa. Oko 12. okotbra mogli biste doživjeti iznenadni romantični susret s povremenim poznanikom. To će vam biti uzbudljivo, ali ta osoba će samo htjeti biti "prijatelj s povlasticama", a to se vama neće svidjeti. Početkom mjeseca imat ćete jednu od najboljih prilika za napredak u karijeri. Ovo je vrijeme za pokretanje novog posla i napredovanja u karijeri. Oko 13. oktobra mogli biste dobiti emotivno nabijenu vijest od rodbine. Priuštite si vrijeme da tu vijest prihvatite.

Ključne riječi za Jarčeve: prijatelji, grupe, zabave, iznenadna ljubav, ležerna veza, profesionalni uspjeh, ambicija, motivacija, obitelj.

Vodolija

Vaš profesionalni život ispunjen je nevjerojatnim mogućnostima ovog oktobra! Definitivno vas primjećuje šef ili druga važna osoba u vašoj karijeri. Na vašem putu prema uspjehu moglo bi ipak biti nekoliko zapreka, ali izdržite. Ljubavni i porodični život bi vam mogao trpjeti dok se vi bavite karijerom. Moguće je i da će vam neko iz porodice ukazati na neko zanimanje kojim biste se mogli baviti i od kojeg vam srce kuca brže, ali nećete imati vremena ozbiljnije se pozabaviti time.

Ključne riječi za Vodolije: karijera, talent, poštovanje, priznanje, uvažavanje, porodična drama, iznenadni pomak.

Ribe

Toliko se toga finansijski događa za vas, a iskreno, Ribe, to bi moglo biti stresno. Mogli biste saznati da su vam se troškovi povećali. To može biti bilo što, od saznanja da dugujete više poreza do rješavanja rastućeg duga na kreditnoj kartici ili drugog zajma koji dospijeva. Ako radite sami prije ćete iskusiti finansijski gubitak nego ako radite za kolektiv. Izdržite, ovo je prolazno. Kad je u pitanju ljubav, možda ćete se s partnerom sukobiti oko religioznih ili duhovnih pogleda. Ovo je posebno moguće nakon 31. oktobra.

Ključne riječi za Ribe: novčane nevolje, promjene prihoda, troškovi, filozofija, religija, uvjerenja, nesuglasice, piše Tarot.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije