Kao u noćnoj mori: Njegovo iskustvo s internet kupovinom postalo je hit

Radiosarajevo.ba
Kao u noćnoj mori: Njegovo iskustvo s internet kupovinom postalo je hit
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Muškarac Dave Meslin svoje je iskustvo sa internet kupovinom podijelio na svom Twitter profilu i ono što je napisao postalo je viralni hit.

Njegovo iskustvo pomalo liči na radnju iz filma u kojem se jedan dan ponavlja, iznova i iznova. Jedino što se njemu nije ponavljao dan već pogrešna pošiljka.

On je, naime, naručio kutiju punu manjih kutija, preciznije, 25 kartonskih kutija unutar jedne velike. Umjesto toga dobio je kutiju s kesicama čokoladnih granola.

Pogrešna isporuka - undefined

Foto: Twitter: Želio je kutiju

“Bio sam frustriran, ali sam bio svjestan da se greške događaju pa sam otišao na stranicu Amazona i vidio da krivu pošiljku mogu besplatno vratiti. Kliknuo sam i zamolio da mi pošalju ono što sam naručio“, napisao je Meslin.

Nakon nekoliko dana pojavila mu se nova, i opet pogrešna pošiljka. Dobio je još jednu kuticu kesica čokoladnih granola.

Vratio ju je i naručio nešto drugo, čisto da testira. Opet se prevario. Ovaj put je dobio kutiju punu podmetača za čaše u znaku Harry Pottera.

Pogrešna isporuka - undefined

Foto: Twitter: Pogrešna isporuka

I opet je tražio da mu pošalju ispravnu pošiljku, ali su mu oni ponovno poslali kutiju čokoladnih granola, piše Index.hr.

Čak je u jednom trenutku pomislio da naruči 25 kutija sa 25 kutija u njima kako bi dobio ono što je tražio jer „svaki put kad sam dobio pogrešnu narudžbu, dobio sam i jednu tačnu - kutiju“.

Kada je ovo svoje bizarno iskustvo podijelio na profilu, iz Amazona su ga ubijedili da će mu zasigurno ovaj put poslati ispravnu pošiljku. Na liniji s njima je bio 40 minuta.

Naručio je ono što je želio, i pošiljka je stigla. Dobio je – kutiju kesica čokoladnih granola.

Pogrešna isporuka - undefined

Foto: Twitter: Pogrešna isporuka

Meslin je na kraju naveo da mu je za svo ovo vrijeme na vrata došlo 12 kutija čokoladnih granola i 4 kutije Harry Potter podmetača.

„Mislim da ću ipak otići u trgovinu“, kazao je.

Ovo njegovo iskustvo komentirali su brojni, neki s podsmijehom, neki istinski zabavljeni.

„Možda je trik u tome da naručiš čokoladne granole pa ti dođu kutije“, „Ova priča mi je urnebesna“, „Nastavi naručivati kutije i prodaji čokoladice. Ne propuštaj ovu priliku, ti živiš san“, bili su neki od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije