Kao da je znao: Ovo je dogovor koji su imali Kobe Bryant i njegova supruga

Radiosarajevo.ba
Kao da je znao: Ovo je dogovor koji su imali Kobe Bryant i njegova supruga
Foto: Instagram / Kobe Bryant s porodicom

Dogovor koji je navodno postojao između tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta i njegove supruge Vanesse svjedoči da je on bio svjestan da postoji mogućnost tragedije.

Časopis People objavio je da su se njih dvoje prije nekoliko godina dogovorili da nikad neće zajedno letjeti helikopterom.

„On i Vanessa nikad nisu htjeli letjeti zajedno. Takav je bio dogovor“, rekao je za People izvor blizak paru.

Nakon smrti Kobea i njihove 13-godišnje kćeri Gianne, Vanessa se ostala brinuti za njihove preostale kćeri: Nataliju (17), Bianku (3) i malenu Capri koja se rodila u junu prošle godine.

Isti je izvor za People otkrio da Bryant nije letio ni s jednim drugim pilotom osim s Arom Zobayanom, koji je takođe poginuo u nesreći.

Kobe je u ranijem intervjuu otkrio da je helikopter kao prevozno sredstvo počeo koristiti dok je još igrao za Los Angeles Lakerse kako bi manje vremena gubio u saobraćajnim gužvama i imao više vremena za porodicu.

„Zaglavio bih u saobraćaju i zbog toga propustio školske predstave. Morao sam naći način da ostavim dovoljno vremena za treninge i fokusiram se na to, a da moja porodica zbog toga ne pati. Zato sam se odlučio za helikopter“, ispričao je Bryant Alexu Rodriguezu 2015. godine.

Pogledajte trenutke po kojima će se pamtiti slavni Kobe Bryant

Prema prvim informacijama, zvijezda Los Angeles Lakersa je poginula u Calabasasu - Sjedinjenim Američkim Državama. U njegovom privatnom helikopteru je bilo još četvero ljudi. I oni su poginuli. Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći Bryant je rođen 23. augusta 1978. godine u Filadelfiji. Višegodišnju karijeru je okončao prije četiri godine.

Od svih uspjeha koje je postigao, Kobe je najvećim smatrao svoju djecu, piše Index.hr.

„Toliko puno sam naučio, ali mislim da je najbitnija bezuvjetna ljubav koju osjećaš prema svojoj djeci. Blagoslovljen sam tim iskustvom četiri puta i sad znam da ništa na svijetu nije moćnije od toga“, rekao je Kobe u intervjuu koji je dao u novembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije