Kako se osvetiti napornim komšijama: Pa, možda vas kuća ove gospođe inspirira

Radiosarajevo.ba
Kako se osvetiti napornim komšijama: Pa, možda vas kuća ove gospođe inspirira
Foto: Screenshot / Posebna fasada

Ako vas živciraju vaše komšije, možda biste mogli razmisliti o osveti koju je jedna žena iz Los Angelesa upriličila svojima, piše Los Angeles Times.

Naime, stanovnici kvarta Manhattan Beach bijesni su na komšinicu koja je, osim što je fasadu svoje kuće ofarbala u kričavo ružičastu boju, platila i jednom umjetniku da na nju nacrta dva emojija. Uvjereni su da je to učinila samo kako bi ih naživcirala, što je evidentno i uspjela.

Cijela stvar je počela kada su susjedi prijavili Kathryn Kidd, vlasnicu te kuće, za kratkoročno iznajmljivanje kuće, vjerojatno turistima preko Airbnba. Takvo iznajmljivanje je, naime, zabranjeno u njihovom kvartu, pa je nakon prijave Kidd dobila kaznu od 4.000 dolara.

“Iznajmila sam kuću na četiri dana i dobila sam kaznu od 4.000 dolara. Od sada samo radim dugoročne najmove. Nisam znala da su kratkoročni zabranjeni”, ispričala je Kidd.

Ali, gospođa Kidd nije stala na tome.

Angažirala je lokalnog umjetnika Z the Art da joj oslika kuću. Na fasadi u donjem dijelu kuće nalazi se emoji koji gleda u križ i ima patentni zatvarač umjesto usta. Na gornjem spratu nalazi se drugi emoji, koji također gleda u križ i isplaženog jezika se belji. Oba emojija imaju duge trepavice, koje bi, najozbiljnije teoretiziraju komšije, trebale podsjećati na susjedu Susan Wieland koja je prijavila Kidd.

Wieland emojije smatra osobnim napadom.

“Osjećam kao da me se direktno napada zbog mojih dugih umjetnih trepavica. Definitivno je usmjereno na mene. Jednom sam ih napravila u salonu u Manhattan Beachu i bile su mi preduge, a sada su oslikane na kuću preko puta moje kuće”, objašnjava Wieland.

Ispričala je da je Kidd čekala da Wieland ode na godišnji odmor, pa ju je mural posvećen njoj dočekao kada se vratila kući.

“Osjećam se maltretirano!”, zaključila je.

Kidd pak tvrdi da to nije istina i svoju kuću opisuje kao “kućicu sreće”.

“Umjesto da su svi depresivni, tužni i guraju svoj nos u tuđi život, htjela sam poslati poruku da bismo trebali svi biti šareni, sretni, pozitivni i da trebamo uživati u životu. Sve ne mora biti tako sivo. Život je pun duginih boja”, rekla je Kidd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije