Kako kupiti italijansku vilu za 114 KM

Radiosarajevo.ba
Kako kupiti italijansku vilu za 114 KM
Foto: Jamie Abbott / Jamie Abbott već se neko vrijeme želi riješiti talijanske vile u ruralnom dijelu regije Abruzzo
Glavnog dobitnika očekuje kuća na tri sprata u blizini srednjovjekovnog grada Carapelle Calvisio koja je u potpunosti opremljena, a dolazi i sa sunčanom vrtnom terasom.

Jamie Abbott već se neko vrijeme želi riješiti talijanske vile u ruralnom dijelu regije Abruzzo. Iako ju je pokušao prodati uobičajenim kanalima i uz pomoć međunarodnih trgovaca nekretninama, to mu nije pošlo za rukom.

Kupaca nema ni za lijek, dok se tržišna vrijednost ove nekretnine procjenjuje na 250.000 eura, piše Punkufer.hr.

Upravo zato poduzetni Britanac odlučio je organizirati svojevrsnu tombolu. U prodaju je pustio 6.000 ulaznica po cijeni od 50 funti, odnosno oko 114 KM.

Slučajnim odabirom izvući će jednog pobjednika, koji će u vlasništvo dobiti njegovu vilu.

Da bi mu se isplatila ova pustolovina, mora prodati 4.000 ulaznica, a prodao ih je – sve.

Glavnog dobitnika očekuje kuća na tri sprata u blizini srednjovjekovnog grada Carapelle Calvisio koja je u potpunosti opremljena, a dolazi i sa sunčanom vrtnom terasom. On će biti izvučen 29. juna ove godine.

Uz to, Jamie Abbott izvući će i dobitnika druge nagrade u iznosu od 10.000 funti, te još pet dobitnika koji će na dar dobiti košaru punu lokalne hrane i vina iz Abruzzoa.

Kako izgleda talijanska vila koju će jedan sretnik dobiti za samo 114 KM, pogledajte na službenim stranicama Jamieja Abbotta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije