Jezivo proročanstvo "italijanskog Nostradamusa": Pojma nemamo šta nas čeka

Radiosarajevo.ba
Jezivo proročanstvo "italijanskog Nostradamusa": Pojma nemamo šta nas čeka
Snijeg koji će padati na plaže koje su inače "okupane suncem" na jugu Italije, mogao bi da bude prvi znak da je kraj svijeta blizu - tako bar kaže proročanstvo italijanskog filozofa Mattea Tafurija.

Filozof, ljekar i astrolog je prije više od 500 godina "predvidio" kako će izgledati apokalipsa.

"Salento sa palminim drvećem i blagim južnim vjetrom, snježni Salento, ali nikada nakon dodira. Dva dana snijega, dva bljeska na nebu, znam da će svijetu doći kraj, ali ne čeznem", naveo je on u svom predviđanju.

Neuobičajeno hladno vrijeme na jugu Italije za neke je dokaz da je njegovo predviđanje tačno.

Plaže gradića Salenta su prekrivene snijegom.

Kao i veliki dio Evrope, Italija prolazi kroz veoma dug period ekstremno hladnog vremena. Za razliku od sjevera zemlje, na južnom dijelu Italije snijeg se rijetko viđa, a naročito u priobalju.

Na društvenim mrežama Italijani ovih dana objavljuju slike ledom i snijegom prekrivenog Salenta i mnogi su se podsjetili Tafurijevih riječi.

Tafuri je bio poznat kao "Sokrat iz Soleta", ali i kao "Italijanski Nostradamus" zbog svojih apokaliptičnih predviđanja.

Rođen je 1492. godine u Soletu i umro 1584. u istom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije