Jezivi video prikazuje lutku kako se sama pomjera, vlasnik: "Prestravljen sam"

Radiosarajevo.ba
Jezivi video prikazuje lutku kako se sama pomjera, vlasnik: "Prestravljen sam"
PrtScr / Mr. Fritz

Michael Diamond, 48-godišnji muškarac iz Liverpoola podijelio je sa svijetom jezivi video koji je snimio u svom domu, a prikazuje kako je antikvitet koji je u njegovom posjedu u toku noći "oživio".

Riječ je o lutki za trbuhozborce, imena Mr Fritz, a snimak prikazuje kako glava ove starine otvara oči, pomjera usta, a u jednom trenutku se otvara i kabinet u kojem je antikvitet smješten.

Mr. Fritz (Gospodin Fritz, op.pr.) je lutka iz 40-ih godina prošlog vijeka, a njen vlasnik Michael Diamond tvrdi da je primijetio kako se kabinet u toku noći otvara, te je stoga postavio GoPro kameru da snima kabinet dvije noći zaredom. 

"Kad sam prvi put vidio šta je snimljeno, stomak me zabolio. Možete vidjeti kako se prvo otvaraju oči, a onda se vrata otvore. Potom se oči opet otvaraju", ispričao je prestravljeni Britanac za tamošnje medije. 

Lutku je u Drugom svjetskom ratu napravio američki ratni zatvorenik u Stalagu II-B, logoru u Poljskoj, a Diamond ju je dobio ove godine. Otkrio je da je nedugo poslije kupovine primijetio da vrata na kabinetu ujutro budu otvorena. 

Nakon što je pregledao snimak, kabinet je zavezao lancem i prekrio ga dekom. Supruga i kćerka ga mole da ukloni lutku iz kuće, no Diamond je ipak odlučio da je još malo zadrži. 

"Izuzetno me plaši i vrlo sam oprezan, ali želim joj naći trajni dom, jer sam emocionalno vezan za sve u mojoj kolekciji. Zašto otvara oči, zašto se otvara kabinet? Nemam pojma, ne znam zašto se to dešava. Nema propuha u prostoriji, prozori su zatvoreni, a kabinet zatvoren rezom", kazao je. 

Inače, Diamond ima svoju privatnu kolekciju bizarnih stvari, među kojima su preparirane životinje, lubanje i drevno oružje. 

Pogledajte snimak i pišite nam u komentarima šta mislite - da li je sve samo dobra namještaljka ili...:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije