Jedite lijevom rukom, masirajte uši: Bizarni trikovi za mršanje koji "pale"

Radiosarajevo.ba
Jedite lijevom rukom, masirajte uši: Bizarni trikovi za mršanje koji "pale"
Pixabay / Ilustracija
Skidanje suvišnih kilograma nije uvijek jednostavno, a ponekad uz sav trud kile jednostavno ne idu dolje.

Upravo se u takvim situacijama okrećemo trikovima koji mogu zazvučati apsolutno bizarno. 

Međutim, mnogi tvrde da rade...

Sjedite na rub stola

Pokušajte sjesti što dalje od centra stola. Upravo će se tamo nalaziti sve najdraže grickalice, a što ste dalje to su manje šanse da ćete neprestano posezati za čipsom ili smokijem.

Masirajte ušne školjke

Nježna masaža ušne školjke odnosno podrčja malo iznad nje može suziti glad. Istraživanja vjeruju da poremećena ravnoteža u energiji može uzrokovati naglu glad, a ova masaža djeluje kao lijek.

Pomirišite svoju hranu

Što intenzivniji miris, to manji griz! Pomirišite svoju hranu prije nego što navalite na nju. Dodajte aromatično bilje i začine poput bosiljka, đumbira, cimeta ili ružmarina u jela i vidjet ćete da će vas već sami miris zasititi.

Nalakirajte nokte

Sljedeći put kada osjetite naglu želju za grickanjem nečeg nezdravog, posegnite za lakom za nokte i nalakirajte ih. Brzinska manikura maknut će misli sa hrane, a nećete moći jesti grickalice zbog laka za koji bi se primile.

Jedite s nedominantnom rukom

Svi koji probaju ovaj trik tvrde da djeluje. Jednostavno jedite hranu s nedominantnom rukom odnosno lijevom ako ste dešnjak i obrnuto. Imat ćete neprirodan osjećaj i više ćete pažnje obratiti na cijeli proces umjesto da samo trpate hranu u sebe, piše RTL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije