Jato roda usred ljeta sletjelo u Široki Brijeg

Radiosarajevo.ba
Jato roda usred ljeta sletjelo u Široki Brijeg

Neobična i nesvakidašnja pojava iznenadila je stanovnike Širokog brijega i obližnjih gradskih dijelova u utorak oko 20 sati.

"Odjednom se pojavilo jato roda, mislim da ih je bilo između 20 i 30", rekla je za portal Jabuka.tv stanovnica Ulice Ivana Mažuranića.

Rode su se spustile na krovove kuća i visoke objekte u blizini, poput građevinskog krana i reflektora na stadionu Pecara.

Jato roda u Širokom Brijegu nije česta pojava, naročito u ovo ljetno doba godine, pa je među stanovnicima ovog mjesta izazvalo popriličnu atrakciju. Posebno su zanimljivima bile djeci, koja su trčala ovim ulicama, pokušavajući otkriti još poneku rodu.

"Prvi ih put vidimo ovdje i stvarno je neobično", komentirao je drugi stanovnik ovog naselja.

Otkud roda u ovo doba godine i po ovim vrućinama teško je reći. Moguće je pretpostaviti da su na dužem putovanju i da im je Široki Brijeg stanica za odmor.

Međutim, poznato je da prisustvo roda u velikom broju simbolizira rodnost i porast nataliteta. Budućnost će otkriti jesu li rode u Široki Brijeg donijele još nešto osim iznenađenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije