Jadnica: Očajna gorila čupa dlaku nakon 27 godina u kavezu

Radiosarajevo.ba
Jadnica: Očajna gorila čupa dlaku nakon 27 godina u kavezu
PrtScr / Jadnica...

Gorila koja je trebala biti puštena prije četiri godine i dalje je u prljavom tajlandskom zoološkom vrtu, a jedan od posljednjih snimaka ove jadne životinje prikazuje kako čupa dlaku i kotrlja se po podu. Stručnjaci koji su analizirali snimak kažu da životinja boluje od teškog oblika depresije. 

Bua Noi je 33-godišnja ženka gorile koja živi na sedmom spratu zoološkog vrta Pata u jednom tržnom centru u Bangkoku. Tamo je od 1992. - doveli su je iz Njemačke kada je imala tri godine. 

Zaključana je u betonskom kavezu i nikada nije izašla iz zatvora. 

Iako su na snimku mnogi primijetili teško stanje u kojem je, vlasnik zoološkog vrta Kanit Sermsirimongkol kaže da je s njom sve uredu...

Ipak, druge životinje koje se vide na snimku su također u lošem stanju, pritom krov curi, odvodi su jezivo prljavi.

Svjedok koji je objavio video kazao je: "Tako mi je žao ove gorile. Ona izgleda očajno. Strašno je jer za nju više nema nade. Mnogi su je pokušali osloboditi, ali nisu uspjeli, a imala je šansu da bude sretna. Svi smo je zaboravili, a tako bi bilo divno da samo jednom u životu osjeti zemlju i travu pod svojim nogama." 

Osim gorile, u ovom zoo vrtu su i orangutani, čimpanze, leoparde, reptili, ptice i Bua Noi. 

Zvaničnici su prije četiri godine naredili zatvaranje ovog zoološkog vrta i puštanje životinja, no vlasnici su obećali popraviti stanje... Nikad to nisu učinili.

"Kritike me ne dotiču, jer ja znam najbolje. Vi vidite snimak na internetu i mislite da znate sve. Brinemo se o njoj kao da nam je kći. Znam da ćemo joj jednog dana naći bolji dom, ali sad je ne možemo pustiti u divljinu, jer se ne zna brinuti za sebe", rekao je vlasnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije