Iznenađenje: Škotlanđanka za 60 dolara jedina letjela do Grčke

Radiosarajevo.ba
Iznenađenje: Škotlanđanka za 60 dolara jedina letjela do Grčke
Škotska spisateljica platila je samo 60 dolara (101 KM) za let do Grčke, a njen odmor počeo je velikim iznenađenjem - bila je jedini putnik u avionu sa 189 sjedišta.

Karon Grieve iz mjesta Dunlop u okguru Ayrshire u Škotskoj ukrcala se na let aviokompanije Jet2 u Glasgowu za grčki otok Kretu i iznenađena je bila što je bila jedina putnica na letu.

“Prijavila sam se na šalteru za let, a onda je osoblje aerodroma počelo se šaliti u stilu: ‘Koliko vas putuje u Grčku’”, kazala je Grieve za BBC.

Dodala je da se jedan čovjek smijao i rekao je: “Hajde pokušaj pogoditi koliko vas putuje”.

“Rekao mi je da je samo troje ljudi na putu za Grčku. Kada sam došla da se ukrcam na let, samo sam ja bila tu, a drugo dvoje se nije pojavilo”, rekla je spisateljica.

Grieve planira u Grčkoj provesti mjesec dana pisajući krimi roman. Navela je da je neobičan slijed događaja doveo do toga da se povezala sa posadom aviona.

Kao najbolji prijatelji smo proveli let, kapetanka aviona je bila fantastična. Sjela je do mene dok je prvi oficir provjerio sve oko leta. Razgovarali smo o letu. Posada aviona prema meni se ponašala kao da sam VIP osoba”, izjavila je Grieve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije