Iznenadila ih agresivnost: Umjesto "slatkih mačića", kući donijeli risove

Radiosarajevo.ba
Iznenadila ih agresivnost: Umjesto "slatkih mačića", kući donijeli risove
Foto: EPA / Ilustracija
Udruženje za zaštitu životinja iz teksaškoga gradića San Antonija objavila je da se tri osobe oporavljaju od ugriza, nakon što je žena kući donijela par "slatkih mačkica", naknadno ustanovivši da je riječ o mladuncima - risa.

Članovi teksaške porodice ispripovijedali su da su u subotu na prilazu kući pronašli dvije male mačke, vjerujući da je riječ o mladunčadi domaćih bengalskih mačaka

Ponijeli su ih sa sobom i pokušali nahraniti na bočicu. Iznenadila ih je agresivnost "mačkica" koje su izgrizle plastične bočice, ali i osobe koje su ih pokušale nahraniti. 

Pomoć članova Udruženja za zaštitu životinja potražili su kad su na internetskim stranicama otkrili sličnost između "slatkih mačkica" u svojem domu i mladunčadi risova

"Članovima porodice iz San Antonija pružena je ljekarska pomoć, a mladunčad risova zbrinuta je u udruženju'Wildlife Rescue & Rehabilitation'", kazali su iz Udruženja za zaštitu životinja San Antonija.

Gradske vlasti izvijestile su da će pokušati pronaći majku mladunčadi. Ako im to ne uspije, o njima će brigu voditi stručnjaci sve dok ne odrastu dovoljno da bi o sebi u divljini mogli brinuti sami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije