Iznenađenje: Ova veličina grudi je savršena, otkrili su muškarci

Radiosarajevo.ba
Iznenađenje: Ova veličina grudi je savršena, otkrili su muškarci
Muškarci su iskreno priznali kakve ženske grudi najviše zagolicaju njihovu maštu. Otkrili su i koliko su zapravo zadovoljni veličinom grudi svojih partnerica...

Čini se kako postoji predrasuda o muškarcima i njihovim željama tipa - "što veće to bolje". Zapravo, većina njih preferira žene s grudima srednje veličine.

Prema američkom istraživanju u kojem je sudjelovalo 2000 muškaraca i žena iz SAD-a i Europe, idealna veličina grudi je srednja - niti premale, niti prevelike. Košarica grudnjaka koja pokriva muški ideal ljepote grudi bila bi ona veličine C.

Više od polovice muškaraca (njih 53,6 posto) izjasnilo se kako su im grudi srednje veličine najdraže. Velike grudi najradije pogleda njih 35,3 posto dok je malim dojkama prezadovoljno 11 posto momaka. Iako, rezultati istraživanja su pomalo varirali od zemlje do zemlje pa tako Mađari i Poljaci preferiraju nešto manje grudi - veličine B košarica.

Muškarci koji su u vezama u 70 posto slučajeva su priznali kako su vrlo zadovoljni grudima svojih partnerica, prenosi 24satahr.

A znate li gdje žive žene s najvećim grudima?

Istraživači su uspoređivali volumen dojki i veličinu košarica grudnjaka. Proučili su grudi čak 400.000 žena starih između 28 i 30 godina iz 108 država i otkrili gdje žive one s najvećim grudima na svijetu, a gdje s najmanjim - rekorderke su Amerikanke (bjelkinje) dok najmanje imaju Filipinke. Iza Amerikanki su se našle Kanađanke pa Irkinje, Poljakinje, Britanke...

Prema svjetskoj karti veličine grudi u svijetu (da, i to postoji), prosječna veličina košarice koja se nosi je C odnosno trojka, koju nose naše susjede u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Dok su Bosanke i Hercegovke, te Hrvatice među obdarenijima na svijetu, i one u prosjeku nose veličinu D ili četvorku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije