Istraživanje naučnika: Kako izgleda savršen penis

Radiosarajevo.ba
Istraživanje naučnika: Kako izgleda savršen penis
Foto: IFLS / Ilustracija

"Kako izgleda lijep penis?"

Upravo je ovako nazvana studija koju su proveli naučnici, istraživajući kakav je penis privlačan ženama.

Studija je objavljena u žurnalu The Journal of Sexual Medicine, kao dio velikog istraživanja o muškarcima koji imaju hirurški korigiranu hipospadiju, stanje u kojem se otvor mokraćne cijevi nalazi na donjoj strani penisa, umjesto na vrhu,

Istraživači su željeli znati kakvi aspekti penisa su važni ženama i da li su muškarci koji su operirali hipospadiju "abnormalni" ženama ili ne.

Žene su pitali da osam aspekata penisa rangiraju ocjenama od 1 (nevažno) do 5 (vrlo važno), a riječ je o dužini, obimu, poziciji i obliku urinarnog otrova (meatus). 

Također su ih pitali o obliku mošnji, koži, dlakama i, općenito, kozmetičkom izgledu. Šta znači "opći kozmetički izgled" je pitanje na koje nismo uspjeli naći odgovor, ali vam savjetujemo - vjerujte nam na riječ - da ne guglate 'ružan skrotum' i sl.

Uglavnom, rezultati su takvi da je "opći kozmetički izgled" najvažniji aspekt, dok su najmanje bitni pozicija i oblik meatusa. 

Dragi muškarci, dužina se nalazi tek na šestom mjestu, obim je važniji (na trećem mjestu), dok su dlake na drugom mjestu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije