Ispovijesti "galebara", muškaraca koji na Jadranu "love" turistkinje

Radiosarajevo.ba
Ispovijesti "galebara", muškaraca koji na Jadranu "love" turistkinje
Pixabay / Ilustracija

Galebari je hrvatski, preciznije dalmatinski nadimak za tamošnje muškarce koji nisu ni u braku, ni u vezi, već mijenjaju partnerice tokom ljetne sezone. I to turistkinje.

Napominje se da galebari ne varaju ženu dok su s njom - tada su joj u potpunosti posvećeni i ona je njihova kraljica. Sve dok ne ode kući s ljetovanja. Tada galebar traži novu turistkinju i tako iznova.

Ekipa s portala 100posto.hr razgovarala je s trojicom "galebara". Ovo su njihove priče.

MARKO (27), Primošten

"Radim u hotelskoj kuhinji, a nakon posla omiljena razbibriga su mi žene. U posljednjih mjesec dana imao sam ih tri.

Sa svakom sam bio do kraja njenog ljetovanja, a dvije mi još šalju poruke. Nemam pravo ime na Facebooku jer mi se ne da javljati svakoj nakon ljeta.

Lani je jedna Nina iz Italije htjela da dođem živjeti k njoj. Jako se zaljubila. Bila je zgodna, vatrena crnka. Ponudila je da mi kupi kartu, ali nikad ne bi napustio svoj kraj. A i bila je to samo prolazna avantura.

Ne pada mi na pamet imati ozbiljnu vezu, a kamoli brak. Svakako su krivac i strankinje. Volim ih, to njihovo uzbuđenje, opuštenost koje daju sunce i more.  Palim se na cure sa zapada, ali više osvajam Mađarice. Sviđaju mi se i Srpkinje, njih je još lakše osvojiti zbog jezika. A i lude su za nama Hrvatima.

Jedna mi se otvoreno pokušala uvaliti, nudila se da ostane živjeti sa mnom. Zbog takvih pazim na trudnoću, imam fobiju od toga. Zaštita je uvijek obavezna. Ne osvajam djevojke zbog financijskog interesa nego užitka. Mrzim kad muškarci iskorištavaju strankinje.

Ja trošim kad imam, rado trošim i na svoje ljubavnice. Zbog toga nemam nikakvu ušteđevinu, ali sam se zadnjih godina nauživao ljubavi. Više ne pamtim s koliko sam turistkinja bio u životu. Radi se o stotinama. Domaće djevojke su ljubomorne, ali i one su počele masovno voditi ljubav sa strancima. Jedino, one sve žele pravu ljubav pa da po mogućnosti odu odavde. Ali nema tu prevelike sreće."

FRANO (25), Makarska

"Od svibnja (maja, op.pr) do danas bio sam s desetak žena. Upoznajem ih na plaži, a neke skuvam i na poslu jer radim kao konobar u noćnom klubu. Sve su bile strankinje. Uobičajene seksualne avanture i nijedna mi nije pravila probleme kasnije. I one imaju svoje živote u koje se ne uklapam ja. A imaju o čemu maštati tijekom hladnih noći.

Cilj mi je osvojiti što više djevojaka. Imam prijatelje koji se sa mnom natječu. To nam je totalno zabavno. Imamo dva pravila: ne diraj tuđe i tko prvi, njegovo.

Nisam od onih muškaraca koji mnogo bira... Sviđaju mi se sve žene. Volim crne, crvene, plave, mršave, punašnije… Želim svaku isprobati. Taman mi paše kad za tjedan-dva odu. Tada već postaju posesivne. Znate već kakve su žene. Zaljube se pa gube glavu. To mi je naporno. Volim svoje gušte, ali i svoj mir.

Imao sam i udate. Te su zapravo najmanje zahtjevne. Muževe umori kupanje pa ostanu u sobi, a one odlaze u život. Stvari kod njih su jasne. Žele seks i zabavu. Još se sjećam jedne prezgodne Čehinje. Bila je desetak godina starija od mene, ali kakvo tijelo je imala… Doslovno smo noćima bili budni, a najčešće smo se seksali na plaži. Bila je nezasitna, a opet jako romantična. Iako nemam običaj vraćati se na staro, nju bi me razveselilo opet susresti."

IVO (20), Rab

"Ugledao sam se na starije s našeg otoka, koje sam kao klinac poskrivečki promatrao kako vode ljubav na plažama i u šumi. Još onda sam odlučio da ću i ja tako kao oni.

Djevojke upoznajem na plažama. Najčešće malo izvidim teren pa kad vidim da je neka zgodna bez muškarca, tu sam ja. Ponudim se namazati joj leđa, nasmijavam je dok se sunča, tu sam ako treba ikako pomoći. Iako zvuči banalno, rijetko koja me odbije.

Treniram redovito, ne samo ljeti, pa sam u super formi, a i redovito se mažem s kremama da održim preplanulu boju jer se pale na to. Ovdje nema puno domaćih mladića. Svi su otišli na zapad ili na studij. Zato su meni otvorene ruke. Imam i barku pa vodim turistkinje na zabačene plaže.

S nekima se viđam samo noću, a s nekima provodim cijele dane. Kupamo se skupa, šalimo, ljubakamo... Djevojke cijene pristojne muškarce. U klubovima mi je redovito prvi ulet ples. Dodir tijela je jači od razgovora. Kad već moram uletjeti s pričom, onda sam spontan. Komentiram njen izgled, situaciju u kojoj se nalazimo, piće koje ne dolazi na vrijeme ili glasnu glazbu.

Uopće ne smeta što znam samo engleski i to prilično slabo. Strankinjama je to ludo egzotično. Bar se ne očekuje neka velika pamet od mene.  Trenutno sam s Britankom. One mi inače nisu nešto. Čudne su i neobične u ljubavi. Ako naletim na neku bolju, riješit ću je se nekako na finjaka.

Britanke i Šveđanke gotovo nikada ne odbijaju, a Nijemice i Austrijanke su uvijek kocka. Iako, kad osvojim Nijemicu onda s njima mogu sve. Najliberalnije su. Jedna mi se upucavala pred mužem koji se sunčao u blizini.

Ja sam željan avanture, i to je sve. Idem u rujnu (septembru, op.pr.) u Zagreb na fakultet. Do tad želim isključivo uživati. Nije mi važno tko plaća. Naravno, bolje je da plati ona, ali možemo se mi zabaviti i na jeftin način.

Stari galebovi bili su tradicionalniji, muškarac je uvijek prvi prilazio ženi, a danas i žene često uletavaju. Meni je to skroz OK. Cilj nam je ionako isti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije