Ispovijest Omišanina: Uzeo usisavač, onda vidio da se nešto u njemu kreće...

Radiosarajevo.ba
Ispovijest Omišanina: Uzeo usisavač, onda vidio da se nešto u njemu kreće...
Slobodna Dalmacija / Ispovijest Omišanina: Uzeo usisavač, onda vidio da se nešto u njemu kreće...

Kada vam stigne simpatična dojava o pronalasku zmije, znate da se iza toga krije potpuno drugačija priča od uobičajene, i bili smo u pravu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, 75-godišnji Nediljko Juginović iz Dubrave pokraj Omiša, zbilja voli te „vijugave beštije“. Tako se pohvalio da je prije nekoliko dana na granama loze koja mu raste pokraj porodične kuće, ugledao zmiju. Malo je fotografirao, promatrao i pustio da sama odluči gdje će dalje.

No, budući da je domaćin prema ovoj jedinci bio iznimno druželjubiv i blag, 80-ak centimetara duga zmija se odlučila zadržati u blizini Nediljkove kuće, ali je kao utočište izabrala krajnje neobično mjesto.

Naime, ovaj ljubitelj prirode i životinja, nekoliko dana nakon prvog susreta, proteklog vikenda je pronašao već poznatu zmiju s loze, ali ovoga puta skrivenu u usisavaču.

Ispovijest Omišanina: Uzeo usisavač, onda vidio da se nešto u njemu kreće... - undefined

Ispovijest Omišanina: Uzeo usisavač, onda vidio da se nešto u njemu kreće...

„Nekih 20-ak metara od kuće di stanujem imamo dimnu kužinu gdje držimo usisavač koji se puni na zidu. Kad sam ga uzeo u ruku, prvo sam osjetio da je malo težak, pa sam vidio nešto unutra, ali sam mislio da je neko u usisivač stavio konop, a onda sam onda shvatio da se to kreće“, slikovito opisuje Nediljko koji je odmah po spoznaji da mu je zmija u usisavaču, zatvorio rupu kroz koju se uvukla.

Kaže da je nakon toga slikao, izvukao iz usisavača i malo se s njom poigrao.

„Ma, to vam je ona poljska, bezopasna zmija, tako da sam je kasnije pustio. Ja vam stvarno volim životinje, a među njima i zmije, tako da ih ne ubijam. Trudim se odnijet ih negdje u prirodu da nastavi živjeti. Kad ih vidim na cesti uvijek ih pokušavam izbjeći da ih ne pregazim“, priča ovaj 75-godišnjak.

Kaže da često susretne drage mu gmazove, a prošle godine je istu vrstu zmije, samo malo dužu, ugledao u vinogradu.

„Isto sam se malo s njom poigrao i pustio je“, uz osmijeh govori Nediljko, inače veliki ljubitelj prirode. Priča da uživa u branju šparoga i kupina, ali čak žali što više nema priliku toliko često susretati zmije.

Naime, ne slaže se s tvrdnjama da se posljednjih godina povećao broj tih gmazova, jer se sjeća da ih je kao dijete svakodnevno viđao, što sada nije slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije