Inženjer 8 mjeseci nije došao na posao: Tvrdi da je bog i da ulazi u 5. dimenziju

Radiosarajevo.ba
Inženjer 8 mjeseci nije došao na posao: Tvrdi da je bog i da ulazi u 5. dimenziju
Foto: Screenshot / Ilustracija
Viši inženjer u indijskoj vladinoj agenciji nije se pojavio na poslu punih osam mjeseci jer je, kako je pojasnio u pismu poslodavcu, bio zauzet u obavljanju svoje dužnosti kao božanstva, tačnije desete inkarnacije Višnua.

Rameshchandra Fefar, inženjer u vladinoj agenciji Sardar Sarovar Punarvasvat (SSPA) u indijskoj državi Gudžarat, tvrdi da je deseta inkarnacija boga Višnua, jednog od tri glavna božanstva u hinduizmu. Fefar, inače muškarac u kasnim 50-tima, tvrdio je kako je "teško radio za indijski narod kao božanstvo te da više nije mogao trošiti vrijeme na trivijalne zadatke", prenosi The Economic Times.

"Ja kod kuće radim zadanu pokoru i ulazim u petu dimenziju kako bih promijenio globalnu svijest. To ne mogu raditi dok sjedim u uredu", napisao je Fefar u pismu koje je poslao vladinoj agenciji SSPA kao odgovor na njihov upit zašto ne dolazi na posao. Dodao je i kako se već vide njegovi napori, i to u vidu nedavnih "dobrih kiša" koje su pale na indijsko tlo.

Govoreći o važnosti svojega nastojanja, Fefar je agenciju pitao je li važnije da ga agencija smjesti u ured i da vrijeme prolazi ili da se zemlja spasi od suše.

Fefar, jedan od najviših inženjera u državi, u posljednjih osam mjeseci samo je 16 puta došao na posao. S Višnuom je, tvrdi, osjetio direktnu povezanost 2010. godine i tada su se njihove duše spojile. Inače je oženjen i ima sina, a tvrdi da je sa suprugom još 2014. godine podijelio svoje nadnaravno iskustvo.

Iako niko od njegove porodice i poznanika ne vjeruje u njegovu bizarnu tvrdnju Fefar je indijskim medijima rekao da će dokaz božanske pozadine uskoro postati očigledan.

"Kada se ljudima daju neke informacije, oni su u početku nevjerni, no dokaz toga doći će u bliskoj budućnosti", rekao je za The Economic Times.

Fefar tvrdi i da je naučio razlikovati Višnuove signale. Na primjer, trzanje u desnom oku znači da Bog želi razgovarati s njim. Naredbe koje dobiva nemaju baš puno smisla – kao putovanje vozom bez karte ili kupovina jeftinih elektronskih uređaja. No, Fefar naredbe koje mu daje Višnu ne dovodi u pitanje.

Vladina agencija poslala mu je formalnu obavijest ovog mjeseca uz tvrdnje da je njegovo ponašanje nespojivo s činjenicom da je državni službenik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije