Najstariji provalnik: Bh. imigrant pljačkao u Sidneyju jer mu je "pao šećer"

Radiosarajevo.ba
Najstariji provalnik: Bh. imigrant pljačkao u Sidneyju jer mu je "pao šećer"
Hamzigo Nuhić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, sa 77 godina postao je najstariji optuženik za provalu u Sidneyju, gdje ga je policija uhvatila u krađi, sa zlatnim nakitom i satovima.

No, vjerovatno priča Nuhića, koji je u Australiji radio kao građevinski radnik, ne bi bila toliko neobična da on za počinjenu krađu ne krivi dijabetes, od kojeg godinama boluje, prenosi Daily Telegraph.

Naime, Nuhić tvrdi da mu je pao šećer i da nije znao šta radi niti otkud on u tuđoj kući u Bexley North naselju.

"Nisam išao tamo da bih nešto uzeo. Dijabetes dosta utječe na moju memoriju, pa kada mi padne šećer, osjećam se zbunjeno, ne znam šta radim. Čak je i policija morala zvati Hitnu pomoć kada me uhvatila, jedna divna medicinska sestra mi je dala čokoladu i odmah mi je bilo bolje", kazao je Nuhić novinarima.

U međuvremenu, policija ga je optužila za više provalnih krađa, iako je Nuhić pokušao da dolazak u ovu kuću opravda optužujući izvjesnog Grka Ivana, koji ga je navodno dovezao. 

"Ja sam bolestan čovjek, sjećanje mi ne radi kako treba. Ne znam ni šta sam uzeo, sve je to bila greška, a Ivan me dovukao tamo", dodao je Nuhić.

Ipak, teško da će policija povjerovati u sve ono što je Nuhić ispričao pravdajući se, jer je i ranije poznat po kriminalnoj prošlosti, te ima poprilično debeo dosje. Još 2002. godine je bio osuđen zbog provalne krađe, a Nuhić je tada navodno učestvovao u seriji krađa i provala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije