Idealno božićno drvce za svaki horoskopski znak

Radiosarajevo.ba
Idealno božićno drvce za svaki horoskopski znak
Foto: Profimedia / Ilustracija

Astrolozi odgovaraju kakvo je božićno drvce idealno za svaki horoskopski znak, piše portal Zadovoljna.hr.

Ovan

Ovnovi vole veselo i bogato uređeno drvce. Preopteretit će ga malenim sobovima, figuricama Djeda mraza i ostalim simpatičnim ukrasima.

Bik

Bikovi vole prava drvca, a umjesto plastičnih kuglica i girlandi odabrat će prirodnije ukrase poput onih izrađenih od drva. Veliki su gurmani pa kod njih na drvcu često možete naći čokoladne kuglice, ukrase od bombona i ostale slatkiše.

Blizanci

Blagdani su za blizance prilika da pokažu svoju kreativnu stranu. U njihovom domu možete naići na božićna drvca napravljena na najkreativnije moguće načine, ali i na uređenje drvca u poptuno neočekivanim bojama.

Rak

Porodično nastrojeni rakovi vole ideju "američkog" Božića poput onih koje gledamo u blagdanskim filmovima pa će u tom stilu biti uređeno i njihovo drvce.

Lav

Što veće, to bolje. Po pitanju ukrašavanja moglo bi se dugo raspravljati jer lavovi vole razne stilove, ali jedno je sigurno - njihovo drvce bit će najveće.

Djevica

Ovom znaku važno je samo da je drvce uredno. Djevica će vam se prikrasti iza leđa kako bi popravila nakrivljenu kuglicu, premjestila je jer nije položena simetrično ili zato što se ne uklapa u paletu boja na tom dijelu drvca.

Vaga

Vaga ni sama ne zna kakvo drvce želi pa će uz jedno glavno (i elegantno  ukrašeno) u ostale prostorije u domu postaviti nekoliko minijaturnih drvaca. Neka se nađe.

Škorpija

U domu strastvenih i glamuroznih škorpiona mogu se pronaći bogato ukrašena drvca prepuna crvene i zlatne boje.

Strijelac

Ovaj znak obožava prirodu i najčešće živi u skladu s njom. Umjesto posjećene jelke, posegnut će za sadnicom drvca u tegli, ukrasiti je poklonima iz prirode poput raznog voća i materijalima koje kasnije može reciklirati, a nakon blagdana presadit će drvce i pustiti ga da raste.

Jarac

Veliki tradicionalisti koji uglavnom priznaju samo prava božićna drvca. Umjetne varijante ne dolaze u obzir, a svoje će drvce ukrasiti starim porodičnim ukrasima koje brižno čuvaju i prenose s generacije na generaciju.

Vodolija

Baš kao i blizanci, kreativni vodolije vole neobična drvca poput na primjer zidne varijante lažnog drvca napravljene od rola papira za zamatanje.

Riba

Čaroban bijeli Božić san je svake ribe pa u njihovim domovima često možemo naći sve popularnija bijela drvca. Ukrasit će ih magičnim zvijezdama, anđelima i ostalim ne tako tipičnim, ali vrlo efektnim ukrasima, piše portal Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije