Pošaljite nam fotografije Perzeida i budite nagrađeni

Radiosarajevo.ba
Pošaljite nam fotografije Perzeida i budite nagrađeni
Perzeidi – meteorska kiša je jedan od najljepših prizora koji možemo posmatrati na nebu. Ove godine, Perzeidi ili suze Sv. Lovre bit će još uzbudljivije nego inače.

Od sredine jula do kraja avgusta se dešava nevjerovatan astronomski fenomen. Radi se o meteorskoj kiši poznatoj kao Perzeidi.

Roditeljskim kometom se smatra Swift-Tuttle komet, Halleyevske vrste.

Prije nego kažemo više o ovoj kiši, sjetimo se Perzeja, Zeusovog sina koji je prema Grčkoj legendi bio prisiljen donijeti glavu od meduze Gorgone nepravednom kralju koji je zlostavljao njegovu majku.

Na kraju je to i uspio, a ujedno se osvetio kralju tako što je on pogledao u oči meduzinu glavu i pretvorio se u kamen. Nakon smrti, Zeus je vratio na nebo svoga sina. Ovaj mit se nalazi u Anglo-saksonskoj kulturi kao mit o Beovulfu, a poznat je i u Japanskoj kulturi kao mit o Susanoo i Yamata no Orochi. Pronalazak sličnog karaktera u različitim kulturama nam govori da je Perzej nekada bio prisutan na ovom svijetu. Ukoliko nema osobe koju smo mogli tako nazvati, onda je sigurno bila prisutna njegovaenergija koja je na neki način imala uticaj na ovaj svijet.

Na nebu se nalazi sazviježđe Perzeja koje u svom radiantu ima Perzeide, meteorski roj koji će se obrušiti ove godine u atmosferu Zemlje u toku noći 12, 13 i 14. avgusta. Uticaj Perzeida na našu svijest dolazi preko trenutne pozicije Urana, što nam govori da ukoliko se ovih noći budemo usmjerili na izgradnju naše snage, i uputimo molitve za čast i hrabrost nama dragih ljudi, naša budućnost bi mogla imati ljepši tok.

Smatra se da ljudski nervni sistem je dovoljno osjetljiv da na podsvjesnom nivou detektuje ovu kozmičku energiju, ali kod svake osobe postoji drugačiji način kako poslati ovu energiju tamo gdje želimo kako bi se naše stanje na ovom svijetu poboljšalo.

Kada je u pitanju energija ovakvog tipa, minerali poput tektita, moldavita ili meteorita mogu pomoći. Samo, jako je bitno da se konsultujete sa kristaloterapeutom prije korištenja ovih minerala. Kod ljudi koji dobro osjećaju kozmičko zračenje je dovoljan lijep razgovor sa Univerzumom (molitve, mantre i meditacije) dok ostali mogu korisitit pri meditaciji i molitvi minerale koji su sinhronizovani prema njihovoj poziciji asterioda Meduza i onoga što se nalazi u znaku Ovna i Bika.

Perzeidi su vidljivi diljem cijele sjeverne hemisfere.

Pošaljite vaše fotografijePerzeida na a.dominic.rodic@outlook.com. Na mailu naznačite Vaše ime i prezime, link od Vašeg facebook profila, vrijeme i mjesto uzimanja fotografije. Deset najboljih fotografija će biti predstavljene u foto članku na portalu Radiosarajevo.ba, a najbolja fotografija će biti nagrađena kratkim čitanjem Vaše natalne karte.

Kako je Bill Cooke iz NASA-e izjavio, ove ćemo godine, umjesto da vidimo 80 Perzeida u toku sata, vidjeti od 150 do 200!

Vrhunac ove meteorske kiše desit će se 12. avgusta, ali će se Perzeidi nastaviti sve do 24. avgusta – najbolje je gledati ih prije punog Mjeseca, koji se očekuje 18. avgusta.

A.Dominik astrološki servis:
https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije