I gorile poziraju za selfije: Fotke iz Virunge oduševile raju na internetu

Radiosarajevo.ba
I gorile poziraju za selfije: Fotke iz Virunge oduševile raju na internetu
Foto: Facebook / Prelijepo!

Poznato je da su ljudi i majmuni vrlo bliski "rođaci", no pojedine poze koje su za selfieje napravile gorile u jednom rezervatu u Kongu potpuno reflektuju ljudske. Štaviše, vrlo ih je lako zamisliti na nekoj grupnoj fotki ljudske omladine na Instagramu.

Naime, najviralnije fotke u protekla 24 sata na društvenim mrežama su selfieji vrlo fotogeničnih gorila i njihovih čuvara iz Virunga nacionalnog parka u Demokratskoj Republici Kongo, a na Facebook su ih postavili članovi elitne jedinice koja štiti ove životinje od lovokradica.

Virunga je, inače, najstariji nacionalni park u Africi, zaštitio ga je i UNESCO, a dom je nekim nevjerovatnim bićima, kao što su posljednje planinske gorile, kritično ugrožene.

Park čuva 600 rendžera, a neki od njih postali su i prava raja s gorilama.

Pogledajte recimo ovu fotku:

Dvije gorile, Ndakasi and Matabishi potpuno "čilaju" čekajući da njihov čuvar napravi selfie.

Odete li na njihovu Facebook stranicu, vidjet ćete pregrš fotki s gorilama, što govori da su životinje prilično navikle na fotografiranje s čuvarima.

No, ova fotka s pravom je izazvala oduševljenje na društvenim mrežama:

Kako raja komentira, čini se kao da na fotki vidimo ljutog tatu, koji stoji s rukama u džepovima, dok njegov sin pravi selfie, a kćerka se također ubacuje na fotku.

Fotka je šerana više hiljada puta na Facebooku, a trenutno je glavna i na Redditu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije