Hotel za mačke u Bursi tokom bajramskih praznika popunjen

AA
Hotel za mačke u Bursi tokom bajramskih praznika popunjen
Hotel za mačke koji je otvoren u Bursi, u Turskoj, nudi standardne, luksuzne sobe i apartmane za ljubimce koje vlasnici nemaju gdje ostaviti tokom godišnjih odmora i bajramskih praznika.

Hotel kapaciteta 32 sobe u potpunosti je popunjen tokom bajramskih praznika. Vlasnici koji izaberu apartmane za mačke, svoje ljubimce mogu posredstvom nadzornih kamera umreženih putem aplikacije na mobilnim telefonima pratiti 24 sata dnevno

Cijena varira između 30 lira i 50 lira (oko sedam eura).

Veterinar Cemal Kuruoglu koji je ujedno i vlasnik izjavio je kako od 2008. upravlja prodavnicom opreme za kućne ljubimce i veterinarskom poliklinikom.

Dodao je kako su dugo vremena istraživali trendove u inostranstvu i zemlji kako bi mačkama i njihovim potrebama prilagodili prostor na kojem mogu boraviti dok su njihovi vlasnici na putu.

Kuruoglu je kazao kako su sve sobe jednake veličine, ali da su drugačiji sadržaji.

”U sobi od 50 lira ima više prostora za igru, a i tu su kamere koje istovremeno obuhvataju sve uglove. Kada su vlasnici na putu, preko ovih kamera mogu gledati svoje ljubimce. U sobama od 40 lira nema kamera, manja je površina za igru, ali imaju mrežu. U sobama od 30 lira nema kamera ni mreže, a i prostor za igru je manji“, pojasnio je Kuruoglu.

Istakao je kako veterinari svakog dana vrše kontrole i da zdravlju mačaka posvećuju posebnu pažnju.

”Svaki dan se redovno mijenjaju hrana i voda i čisti pijesak. Potičemo i vlasnike da od kuće donesu predmete kako bi mačke više uživale u prostoru na kojem osjećaju i poznati miris”, pojasnio je.

Mačke u hotel bivaju smještene nakon rezervacije i kompletnog ljekarskog pregleda u veterinarskoj poliklinici po dolasku u hotel.

”Nekoliko soba je prazno, ali one su već rezervisane tako da trenutno ne možemo primati nove mačke. Potražnja je velika, osjećamo kao da upotpunjujemo jedan nedostatak koji je tu bio”, rekao je Kuruoglu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije