Hotel na nebu: Karta za putovanje ovim avionom košta cijelo bogatstvo

Radiosarajevo.ba
Hotel na nebu: Karta za putovanje ovim avionom košta cijelo bogatstvo
Foto: CNN / Four Seasons avion

Privatni avion poznatog lanca hotela "Four Seasons" dobija novo glamurozno unapređenje.

Novi avion modela Airbus A321 LR, dio je porodice luksuznih aviona, a njegov prvi let očekuje se 2021., a imat će najdužu i najširu kabinu, te restoran i kupatilo.

Ovaj avion može prevoziti 48 putnika, a svako sjedište nudi putniku dva metra privatnog prostora, a uključuje i tabure, ako putnici žele da pričaju sa svojim saputnicima.

Da bi Four Seasons imao potpuni ugođaj, u avionu će hranu spremati kuhar iz istoimenog lanca hotela, dok će u poslugu aviona biti uključeni i maseri, ali ikonobari.

Novi privatni avion dolazi četiri godine nakon što je kompanija iz Toronta odlučila da luksuz koji inače nudi svojim gostima, prenese u nebo.

Iako avion u kojem je sve ovo smješteno, Airbus 757, može letjeti na kratkim i srednjim distancama, kompanija je uspjela remodifikovati motor i on sad može letjeti na dugim distancama.

Ipak, oni sa dubokim džepom jedino mogu priuštiti let ovim avionom, zato što jedna karta košta 147 hiljada dolara po osobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije