Horor: Snimila "čudovišne mutante" u Černobilu

Radiosarajevo.ba
Horor: Snimila "čudovišne mutante" u Černobilu
Posljednjih nekoliko godina djevojka, poznata samo pod nadimkom "bionerd23", objavljuje neobične i opasne snimke iz černobilske zone radijacije.

Za nju ne postoji višak štetnog zračenja ili preriskantan izlet, piše Express.hr.

Prije više od sedam godina s veseljem je pričala o analizi žlijezde štitnjače zbog koje su joj liječnici ubrizgali radioaktivni tehnecij.

"Radioaktivna sam žena i baš mi je zabavno", veselo je napisala u opisu videa na YouTubeu.

Jednom prilikom snimila je ogromne somove u bazenu s rashladnim materijalom černobilske nuklearke. Dvometarske grdosije ležerno plivaju, a bionerd23 smireno objašnjava da vjerojatno nisu mutanti. "Narastu na tu veličinu samo zato što ih niko ne lovi", priča on savršeno smireno.

Nevjerojatan video koji traje desetak minuta pokazuje kako ona bezbrižno jede jabuke iz Černobila i onda uspoređuje radioaktivnost jabuka s nekim drugim namirnicama. Usporedila je radioaktivnost jabuke, gljiva iz njemačkih šuma i mahovine što raste nedaleko od stabla jabuke. Zaključila je da je jabuka iz Černobila zapravo daleko sigurnija od gljiva iz šume u Njemačkoj.

Bionerd23 pokušava razbiti neke predrasude i urbane legende koje su nastale u desetljećima nakon katastrofe. Ono što nikome ne želi reći je svoje ime i prezime. "Niko ne bi traebao obožavati znanstvenika. Treba obožavati rad znanstvenika. Sama osoba je nebitna", priča ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije