Hiljade žena pita se zašto imaju madež točno na sredini zgloba, imate li vi

Radiosarajevo.ba
Hiljade žena pita se zašto imaju madež točno na sredini zgloba, imate li vi
Foto: Index.hr / Hiljade žena pita se zašto imaju madež točno na sredini zgloba

Žene na društvenim mrežama ne prestaju pričati o čudnoj pojavi koju su primijetile - madež na istom mjestu koji sve imaju. Pogledajte svoju ruku, imate li ga i vi?

Neobično otkriće počelo se širiti Twitterom nakon što je jedna korisnica shvatila kako mnogo drugih žena oko nje ima madež na sredini zgloba, što je podijelila na profilu te ubrzo naišla na još hiljade takvih slučajeva. Žene diljem svijeta dijelile su fotografije svoje ruke, pokazujući kako imaju madež na istom mjestu, ali niko ne zna kako je to moguće.


Više od 50 hiljada korisnika lajkalo je njenu objavu, a podijelilo ju je više od 20 hiljada ljudi. Korisnici Twittera konstantno objavljuju nove fotografije, a broj žena s madežom na istom mjestu neprestano raste. Kod nekih se on nalazi s vanjske, a kod nekih s unutarnje strane zgloba, no gotovo sve ga imaju.


 

"Zabrinuta sam", napisala je jedna zbunjena korisnica, a druga se pitala je li riječ o mitu ili zaista postoji odgovor na ovo pitanje. Mnoge žene su istaknule kako ih je začudilo da tako puno ljudi ima madež na istom mjestu, a onda su shvatile da ga imaju i one.


 

Inače, madeži su česta vrsta izraslina na koži. Oni se često pojavljuju kao male, tamnosmeđe mrlje, a uzrokovani su nakupinom pigmentiranih stanica te se obično pojavljuju u djetinjstvu i mladosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije